Vinogradov viskas relvastatud politseiniku käsu peale noa põrandale ja tõstis käed üles, nagu kästud, vahendab Walesi väljaanne Daily Post.

43-aastane mees tunnistas avalikus kohas noa kandmise üles. Talle määrati 200 tundi ühiskondlikult kasulikku töö 18-kuulise katseajaga ja saadeti alkoholist võõrutamise programmi.

Prokurör Justin Espie ütles, et Vinogradovi naine helistas politseisse ja teatas, et mees tuli kõrtsist purjus peaga koju. Meest oli rünnatud ja ta läks noaga uuesti kodust välja. Naine arvas, et Vinogradov läheb kõrtsi tagasi.

Välja saadeti relvastatud politseinikud ja Vinogradov leiti koos pikateralise kööginoaga. Üks politseinik sihtis teda tulirelvaga ja käskis noa ära panna.

Pärast noa äraviskamist muutus Vinogradov agressiiveks ja hakkas politseiautos rabelema.

Kaitsja Andrew Hutchinson ütles, et Vinogradov on pärit Eestist ja töötab Bodelwyddanis vabrikus.

Kaks aastat tagasi tungis grupp inimesi tema koju ja ründas teda. Tal murti silmakoobas ning rünnati ka tema naist ja äia.

Ööl, kui leidis aset viimane intsident, rünnati Vinogradovit kõrtsis. Ta läks koju ja võttis noa, et kaitsta ennast edasiste rünnakute eest. Vinogradov oli rünnaku käigus kõrtsis kaotanud oma autovõtmed ning soovis minna tagasi ja need üles otsida, kuid ei tahtnud uuesti peksa saada.

„Ta kavatses minna tagasi, et rünnata inimesi, kes ründasid teda,“ seletas Hutchinson. „Ta tahtis oma autovõtmeid, aga kartis, et teda rünnatakse uuesti, kui ta neid otsib.“