"Presidendil ei ole prokuröri võimupädevust. Ma saan lubada, et Gruusias ei tule poliitilist tagakiusamist. Mina olen selle moraalne ja poliitiline garant," ütles Margvelašvili ühisel pressikonverentsil peaminister Bidzina Ivanišviliga, vastates küsimusele võimaliku poliitilise arveteklaarimise kohta ametist lahkuva riigipea Mihheil Saakašviliga, vahendab BNS.

"Kriminaaluurimine jääb väljapoole minu võimupädevust. Seaduste ülimuslikkus on aluspõhimõte nii USA-s kui ka Euroopa Liidus. See on ka meie riikluse alus," lausus riigi järgmiseks presidendiks saav poliitik.

Pikka aega õppejõuna töötanud filosoofiadoktor Margvelašvili (44) erakonnast Gruusia Unistus kogus valimiste esimeses voorus 62,12 toetusprotsenti, kui kokku oli loetud 99,7 protsenti häältest.

Endine parlamendispiiker Davit Bakradze (41) Saakašvili Ühinenud Rahvuslikust Liikumisest (UNM) sai umbes 21,9 protsenti ja Nino Burdžanadze (49) erakonnast Demokraatlik Liikumine - Ühtne Gruusia 10,1 protsenti häältest.

Valimisaktiivsus oli 46,6 protsenti.

Pühapäevastel presidendivalimistel ei olnud panused nii suured kui eelmistel kordadel, sest põhiseadusmuudatusega peab järgmine president loovutama osa võimust peaministrile.

Möödunud aasta parlamendivalimistega Gruusia peaministriks saanud Ivanišvili on tõotanud pärast presidendivalimisi mõne nädala jooksul tagasi astuda ning nimetada oma mantlipärija.

Saakašvili lahkub presidendiametist 17. novembril.