NSA eesmärk oli ilmselt koguda informatsiooni Hiina kohta, võttes arvesse, et Jaapan asub optiliste kaablite sõlmpunktis, mis ühendavad regiooni erinevaid osi. Tokyo lükkas ettepaneku tagasi, viidates õiguslikele piirangutele ja personalinappusele, vahendab Japan Times.

NSA küsis Tokyolt, kas võiks kinni püüda isiklikku informatsiooni kommunikatsiooniandmetest, mis liiguvad läbi Jaapani kaablite kaudu, mis ühendavad Jaapanit Hiina ja regiooni teiste osadega. Muu hulgas taheti koguda andmeid internetis toimuva tegevuse ja telefonikõnede kohta.

Seistes silmitsi Hiina jätkuva kasvuga kübermaailmas ja vajadusega saada rohkem informatsiooni rahvusvaheliste terroristide kohta, võis USA uurida, kas peamine regionaalne liitlane Jaapan võiks anda samasugust abi, nagu annab Suurbritannia, teatasid allikad.

Tokyo otsustas aga, et ei tee seda, sest praeguse seadusandluse järgi ei tohi sellist suhtlust kinni püüda, isegi kui eesmärk on terroriakti ärahoidmine. Jaapani luuretöötajate arv on samuti märkimisväärselt väiksem võrreldes NSA hinnanguliselt 30 000 töötajaga.