USA esindajatekoja luurekomitee esimees Mike Rogers süüdistas meediaväljaandeid väära kuvandi ja sõnumi edastamises, vahendab BNS.

"Palju suurem uudis oleks see, kui USA ei üritaks koguda informatsiooni, mis kaitseb riigi huve kodu- ja välismaal," ütles Rogers.

"Vat see oleks uudis, mille peale tuleks tõsiselt pahandada," tõdes Rogers telekanalile CNN.

Endine asepresident Dick Cheney märkis telekanalile ABC, et pole midagi uut ka oma liitlaste kohta andmete kogumises ja seda teevad kõik riigid.

Esindajatekoja sisejulgeolekukomitee endine esimees Peter King ütles otse, et president Barack Obama peaks lõpetama vabandamise USA rahvusliku julgeoleku agentuuri (NSA) tegevuse pärast, sest seal tehakse vaid oma tööd.

"Tõde on see, et NSA on päästnud tuhandeid inimelusid. Ja seda mitte ainult Ühendriikides, vaid ka Prantsusmaal, Saksamaal ja mujal Euroopas," rõhutas King telekanalile NBC antud intervjuus.

Ühendriikide pealinnas Washingtonis avaldasid laupäeval sajad inimesed meelt NSA luuretegevuse vastu. Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja teised USA traditsioonilised liitlased on samuti väljendanud pahameelt luuramise üle, mille paljastas endine Ühendriikide luureanalüütik Edward Snowden.