Tegelikult pole Krossi juhtum ainus, mis tekitab tagaotsimiskuulutuste neutraalsust hindava Interpoli komisjoni töös kahtlusi ning Fair Trials Internationali õigusnõunik Alex Tinsley hinnangul võiks komisjoni töö olla läbipaistvam, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eile öösel Interpoli peaassambleelt Colombiast Eestimaale naasnud keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas ütles saatele "Aktuaalne kaamera. Nädal", et peaassamblee suures saalis Eerik-Niiles Krossi juhtum jutuks ei tulnud, sest tegemist on kord aastas toimuva kohtumisega, kus teemad ja päevakord on kokku lepitud juba varem.

"Küll aga me rääkisime paari sõnaga Interpoli sekretariaadi esindajatega ja meie sõnum oli, et me soovime nende käest saada täiendavat informatsiooni selle kohta, millistele andmetele tuginedes selline otsus tehti. Ja tõenäolislelt Eesti riik plaanib vaidlustada seda otsust," selgitas Aas.

"Ma ei usu, et seda küsimust on kasulik siduda konkreetse isikuga. Ma arvan, et see on süsteemne probleem, mis ei puuduta ainult Venemaad, vaid ka teisi riike üle kogu maailma," rääkis Tinsley.