"Mina ja peaminister Bidzina Ivanišvili oleme erinevatelt planeetidelt, või kui täpsemalt öelda, siis mina olen sellelt planeedilt, sellest riigist..., mul ei ole temaga midagi ühist. Me esindame kahte erinevat Gruusiat," rääkis ta televisioonis edastatud kohtumisel, vahendab BNS.

"Tema esindab mineviku Gruusiat ja mina koos teiega Gruusia tulevikku," vahendas portaal civil.ge Saakašvili sõnu.

President, kes valiti tagasi tema poolt kümne aasta eest asutatud ja eelmise aasta parlamendivalimisteni võimul olnud ühendatud rahvusliku liikumise esimeheks, ennustab, et praegune valitsus vahetatakse peatselt välja.

"Gruusias hakkab pärast presidendivalimisi kehtima uus põhiseaduslik süsteem, aga valitsus ei ole veel aru saanud, kui kaitstud on ta aasta jooksul olnud, sest siis oli veel presidentaalne vabariik; mina andsin kogu võimu neile üle ja parlament ei saanud aktiivselt nende tegevusse sekkuda," rääkis ta.

"Niipea kui uus põhiseadus jõustub, hakkab parlament, nii enamus- kui vähemusrühmad iga päev valitsuse tegevusse sekkuma. Seda ei ole Gruusias kunagi varem juhtunud."

Uus põhiseadus hakkab kehtima pärast uue presidendi ametisseastumist ning sellega kasvab märgatavalt peaministri ja kahaneb presidendi võim.

"Valitsust ootab selle põhiseadusliku raamistiku tõttu ees kujuteldamatu põrgu ja sama saab osaks järgmisele valitsusele, mis, ma olen kindel, vahetab praeguse juba üsna varsti välja," ennustas Saakašvili.

Kümme aastat võimul olnud Saakašvili, kes ei saa pühapäevastel valimistel uuesti presidendiks kandideerida, kuulutas tudengitele, et võitlus ei ole kaugeltki läbi. Algab selle võitluse palju tähtsam etapp ja selles on rooside revolutsioonist erinevalt juhtiv rolli Gruusia noortel, ütles ta.

Võitlust Gruusia pärast ei peeta enam lahinguväljal, rõhutas Saakašvili.

Riigis käib ideoloogiline võitlus Gruusia identiteedi pärast. "Ühel pool on [Vene presidendi Vladimir] Putini versioon Gruusia identiteedist, milles meid jagatakse usulistel ja etnilistel alustel, et meid siis üksteise vastu ässitada, teisel pool aga ühtne Gruusia, kus me kõik oleme tähtsamates küsimustes ühel meelel ja keegi ei suuda meid [minevikku] tagasi tõugata."

"Minu ja peaminister Ivanišvili erinevus sarnaneb minu ja president Putini nägemuse erinevusega," ütles Saakašvili.

"Mina tahtsin vaba Gruusiat ja seda tahan ma ka praegu, aga Putin ei taha seda. Ivanišvili on öelnud, et soovib ühiskonda, mida ta saaks juhtida lava tagant, ülalt. Mina soovin ühiskonda, mis oleks vaba ja juhiks end ise," rõhutas Saakašvili oma nägemuse ühitatamatust Putini ja Ivanišvili omaga.

"Mina usun piiritult vabadusse ja Gruusia tulevikku - sellel visioonil ei ole alternatiivi."

Saakašvili sõnul algas võitlus kahe nägemuse vahel eelolevate presidendivalimistega, aga ei lõpe kaugeltki sellega - "kõik on veel ees ja me võitleme võidu nimel".