Miks ma konkreetselt selle salati sildist foto tegin?

Püüan lahti seletada: porgand on üks mu lemmikjuurvilju, küüslauk samuti, ja sügiseti üritan seda viiruste kartuses võimalikult palju tarbida nii ehedal kujul küüntena kui ka salatitesse lisatuna (kui ees pole kohtumisi inimestega ega vajadust kasutada ühistransporti).

Konkreetselt selles "porgandi-küüslaugusalatis" olen aga pisut pettunud, nimelt: kui esimest korda seda ostsin, püüdsin ninaga haista, kas ikka lõhnab küüslaugu järele ka, ja kui tugevalt - kas ikka on mõistlik seda õhtul palju süüa, kui hommikul ees kohtumised inimestega.

Küüslaugu olemasolu ma lõhna järgi küll ei tajunud. Hommikul palusin kaaslastel oma hingeõhu üle nuusutada - mitte keegi spetsiifilist lõhna ei tajunud. Mõtlesin, et sattus lihtsalt sellisest partiist, kuhu oli ehedat küüslauku vähevõitu lisatud, aga ka järgmine ja ülejärgmine kord salatis seda küüslauku suurt aimata polnud. Selle tuvastamisega saaks ehk ainult koolitatud narkokoer hakkama!

Järsku kasutatakse salatis hoopis kuivatatud küüslaugupulbrit, mis ei lõhna eriti? Siis oleks ka kasutegur nullilähedane.

Sildilt aga loeme, et salat sisaldab: porgandit 85% ja ülejäänud viieteistkümnest protsendist on selles kõiksugu muudest tuntud ja tundmatutest ainetest küüslauku vaid 2% - seda on sama palju kui soola!

Muidu on mahlakas ja maitsev. Ostan edaspidigi, ainult et ehedat küüslaku haukan kõrvale või riivin otse röstitud leiva sisse.