Tema poliitilisi ambitsioone pärsib seadusmuudatus, mis keelab pikalt välismaal elavatel ja töötavatel inimestel presidendiks kandideerida. Klitško on viimastel aastatel elanud ja treeninud Saksamaal, kirjutab BNS.

Klitško - polüglott, kes kurnavate treeningute vaheajal armastab Dostojevski romaane lugeda - rääkis, et tuleb kandideerimisplaaniga nii varakult välja selleks, et Ukraina poliitilisse kaosesse selgust luua.

"Et teha lõpp igasugustele kuulujuttudele ja katsetele mind kui potentsiaalset kandidaati maha kanda, tahaksin ma teatada järgmist: ma kandideerin presidendiks," ütles 42-aastane poksija parlamendiistungil.

Profipoksi raskekaalu maailmameister on vangi pandud ekspeaministrist opositsioonijuhi Julia Tõmošenko liitlane ja üks 45 miljoni elanikuga Ukraina populaarsemaid avaliku elu tegelasi.

Tema korruptsioonivastane erakond UDAR (Ukraina Demokraatlik Reformiallianss) saavutas eelmise aasta parlamendivalimistel tundmatu jõuna kolmanda koha ja Klitško ise on pidevalt populaarsustabelite tipus.

Tema presidendiambitsioonidest oli räägitud kuid, aga teate ajastus tuli siiski ootamatult.

Euroopa Liit survestab Ukrainat Tõmošenkot vanglast vabastama, kuid Klitško oli varem vihjanud võimalusele liitlase väljavaadete nimel konkurentsist taanduda.