Kolm kõige populaarsemat vastust küsimusele, kas Tallinna valimisliitudele antud hääled läksid raisku:

"Raisku läksid hoopis erakondadele antud hääled ja kojujäänute hääled."

"Ei läinud! Nad näitasid, kui palju on neid, kellele mitte ükski partei meele järele ei ole! Kui valimisliite ei oleks olnud, oleks enamik nendest lihtsalt kodus istunud ja kirunud, et mitte kedagi ei ole valida. Kuivale jäänud erakondade jutt valimisliitude süüst nende peesselendamises on lihtsalt üks lollide eneserahustamise viis. Rahvale puru silma ajamise püüe ka."

ning

"Häälte raiskuminemisest räägivad ainult erakondade poliittehnikud, kes igasugu vahenditega üritavad endale hääli meelitada. Hiljem aga kuulutavad, kui suur toetus neil rahva hulgas on."

Loomulikult leidus ka pragmaatilisemaid kommenteerijaid:

"Kõik hääled, mis ei too mandaati, on raisku läinud. Paraku see nii on," arvab üks lugeja.

"Kui nii arutada, siis asja ette läksid ju ainult Keskerakonnale antud hääled, kuna keegi teine otsustama ju ei pääse. Kõik ülejäänud hääled läksid raisku," arendab teine seda mõtet edasi.

"Ei läinud ja muu väitmine on laim. Kes on sellise valimisseaduse teinud? Eks ikka need, kes Toompeal võimul. Süüdistagu iseennast! On see demokraatlik valimisseadus, et 13 häälega tassitakse volikokku tundmatuid, kui samal ajal üle-eestiliselt 23. koha saanu jääb välja? See on idiootsus. Kõik inimesed tuleks rivistada vastavalt saadud häältele, mitte nii, et suured peibutuspardid ja tuntud "isakesed" toovad enda häältega topiseid volikogudesse. Jälk ebademokraatia! Toompea, muuda see ära ja kohe! Ja miks mittekodanikud, kes pole isegi EL-i kodanikud, saavad Eestis valida?

Tallinnas sai Keskerakond üle poole häältest, nii et kui ka kõik pisikesed oleks sisse saanud, poleks Keski vastu ikka saanud," seletab kolmas.