"Esmaspäeval toimunud operatsioon hõlmas koordineeritud rünnakut maalt ja õhust," ütles armee eestkõneleja Borno osariigis Aliyu Danja, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Rünnaku eesmärgiks oli purustada terroristide laager. Tulevahetuses sai surma ühtekokku 37 arvatavat Boko Harami võitlejat," lisas Danja.

Äärmusrühmitus on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid korraldanud alates 2010. aastast, kuid viimasel ajal on need muutunud eriti vägivaldseks ja ohvriterohkeks. Boko Haram, mis tähendab hausa keeles "Lääne haridus on kurjast", tahab kehtestada riigis jõuga ülikarme šariaadiseadusi, ehkki pool Nigeeria elanikest on ristiusku.

Nigeeria põhjaosas asuva Kano linna usupolitsei vahistas aga teisipäeval umbes 150 inimest, kes kandsid liialt paljastavaid või liiga kitsaid riideid, mis ei olnud kooskõlas šariaadiseadustega, teatas Associated Press.

Ühtlasi aeti avalikult pea paljaks mitmetel meestel, kes kandsid ebasobivalt pikki juukseid.

Usupolitsei eestkõneleja Yusuf Yola ütles, et 45 meest ja naist peeti kinni ühes hotellis korraldatud sünnipäevapeol, sest nad olid rõivastatud ebasündsalt ja islamiusu kommete vastaselt. Reidi käigus vahistatute seas oli ka hulgaliselt transvestiite ja prostituute.

Politseioperatsiooni eesmärgiks oli järelvalve teostamine islamiseaduste täitmise üle, mis kehtivad üheksas Nigeeria osariigis.