Samantha Lewthwaite, keda tuntakse Valge Lese nüüdnime all, lubas võitlust jätkata ja tuua terrori lääneriikidesse ning andis mõista, et on valmis islami eest märtrisurma surema, vahendab Sky News.

34-realises „Oodis Osamale“, mille politsei leidis Lewthwaite'i Kenya kodust arvutist, ütleb naine, et tema armastus 11. septembri terroriaktide kavandaja vastu pole millegagi võrreldav.

Lewthwaite itkeb Osama surma 2011. aastal USA eriüksuslaste käe läbi ning kutsub moslemeid üles tema eeskuju järgima.

„Meie oleme jäänud maha jätkama seda, mida sa alustasid,“ kirjutas Lewthwaite. „Püüdlema võidu poole, kuni saame märtriteks. Sisendama õudust kuffar'itesse (mittemoslemitesse) ... Sinu elu on eeskujuks, kuidas meie peaksime olema. Oo, moslemid, kuulake meie armastatud šeiki sõnu. Ärgu jäägu tema võitlus ja jõupingutused kuulmata. Taaselustage, mis ta alustas ja püüelge edu poole. Siis võibolla võidakse meid üles tõsta koos parimatega.“

Lewthwaite oli abielus Londoni 2005. aasta 7. juuli pommimehega ja elas temaga koos Buckinghamshire'is, enne kui mees ennast metroos õhku lasi. Neil oli kaks last.

Eelmisel aastal selgus, et Lewthwaite on lahkunud Suurbritanniast Ida-Aafrikasse ning on seotud terrorirühmitusega Al-Shabab.

Vaatamata kurbusele bin Ladeni surma üle, hoiatas Lewthwaite läänt ja USA presidenti Barack Obamat, et džihaad ei ole lõppenud.

„Mis puutub meie vaenlastesse, siis on meil sõnu vähem,“ kirjutas Valge Lesk. „Te valisite vale armee, millega rinda pista. Al-Qaida on tugevam ja raevukam kui kunagi varem. See polnud mingi võit sulle, härra Obama. Au on temal, märtriks saanud Osamal!!!!!!!!!!!!!!!!!!“