„Kõiki tulirelvi ja laskemoona kasutatakse kaubalaevade kaitsmiseks piraatluse eest suure riskiga piirkondades,“ ütles Watson esmaspäeval Fox Newsile. „Need mehed on autasustatud sõjaväeveteranid. Nad on vaprad, ausad mehed, kes veedavad kuid eemal oma peredest, et kaitsta laevu piraatide eest ja neid koheldakse nii.“

Watsoni sõnul peeti laev kinni 12. oktoobril India rannikuvalve poolt ning see seisab praegu India Tamil Nadu osariigi lõunaosa sadamas – ilma meeskonnata, kuid töötava mootoriga.

Laeval oli rahvusvahelistes vetes otsa lõppemas kütus ning ta esitas India valitsusele palve sadamasse tankima tulemiseks. Watsoni sõnul lükati see palve tagasi.

„Selleks ajaks, kui indialased ütlesid „ei“, oli meil kütust ohtlikult vähe alles jäänud, nii et me pöördusime Indias ühe agendi ja vahendaja poole, et osta väike kogus kütust, et jõuda teise, väiksemasse sadamasse kas Sri Lankal või Maldiividel,“ rääkis Watson.

Pärast 1600 liitri kütuse pumpamist laeva – Watsoni sõnul pole see kogus laevakütuse mõistes mitte midagi – andis India rannikuvalve märku, et laev tuleks sadamasse.

Seejärel "valgusid" India võimuesindajad Watsoni sõnul laevale ning väitsid, et tulirelvade ja laskemoona dokumendid, load ja litsentsid on kehtetud. Nad arreteerisid ja vangistasid 33 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli India, Suurbritannia ja Eesti kodanikke, ning tulid kahe päeva pärast tagasi, et võtta vahi alla ka laeva insener ja kapten, kes mõlemad on Ukraina kodanikud.

Laeva peainsener, kelle nime Watson ei öelnud, kuid kes on India allikate andmetel Valeri Sidorenko, püüdis teha enesetappu, kui India võimud ta laevast lahkuma sundisid, teatavad mitmed allikad. Kaasa viidi ja heideti India vanglasse ka kapten Valentõn Dudnik, kes veetis 2011. aastal ligi aasta Somaalia piraatide käes pantvangis.

„Me usume, et kõik meie dokumendid, load ja litsentsid on kehtivad ja korras,“ ütles Watson Fox Newsile ning lisas, et on koos oma advokaatidega ühenduses USA riigidepartemangu ning Ukraina, India, Suurbritannia ja Eesti diplomaatidega.

„Ma võin ainult ette kujutada, milline on India vangla,“ ütles Watson. „Me tahame kindlustada, et see asi lahendatakse ja lahendatakse kiiresti ning need mehed saavad minna koju oma perede juurde.“

AdvanFort teatas, et alust kasutati eelkõige turvatöötajate majutamiseks ülesannete täitmise vahel erinevatel kaubalaevadel.

AdvanForti teatel olid mehed varustatud vormiriietuse, kaitsevahendite, meditsiinikomplektide ning automaatide ja laskemoonaga, et pakkuda piraatidevastast kaitset. India politsei konfiskeeris 35 automaatrelva ja ligi 5700 laengut laskemoona.