Auhind antakse üle Europa Cinemas võrgustiku aastakonverentsil Ateenas 22. novembril 2013.

Alates avamisest 2009. aasta oktoobris on kino Artise programmi koostamisel järgitud Europa Cinemas kriteeriume ning vastuvõtt sellesse võrgustikku on tunnustus mitmekülgse repertuaari eest, milles on esikohal Euroopa filmid ning lastele ja noortele suunatud programmid.

Kino Artis võeti võrgustikku vastu 2011. aastal oma esimese tegevusaasta tulemuste põhjal. Seekordne tunnustus tuli kino 2012. aasta programmi eest, milles oli 2/3 mitte-kodumaiseid Euroopa filme, lisaks arvukalt eri riikide ja temaatilisi filminädalaid, kõigile vanusegruppidele suunatud filmisarju ning mitmesuguseid koolitustegevusi. Kino haldajaks on Eesti Filmi Instituudile kuuluv OÜ Tallinnfilm.

Igal aastal annab Europa Cinemas oma võrgustiku parimatele kinodele kolm auhinda: parim programm, parim laste- ja noorteprogramm ning parim ettevõtja. Tallinnfilmi programmitiimile on see juba teistkordne tunnustus. 2005. aastal nimetas Europa Cinemas parima laste- ja noorteprogrammiga kinoks tollal Tallinnfilmi poolt hallatud kino Sõpruse. Eelmisel aastal tunnistati parima programmiga kinoks Prantsusmaal Strasbourgis tegutsev Star.

Oma viienda tegevusaasta alguseks 2013. aasta oktoobris sai kino Artis digitaalse kinoprojektsioonitehnika, mis võimaldab linastada filme Eestis haruldases 4K kvaliteedis. Samuti on Artises nüüdsest võimalik linastada 3D filme. Projektsioonitehnika hankimist toetas Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu MEDIA programm.

Europa Cinemas on 1992. aastal loodud kinode võrgustik, mille eesmärgiks on toetada ja tunnustada kinosid, mis kohustuvad linastama märkimisväärsel hulgal mitte-kodumaiseid Euroopa filme, korraldama neid toetavaid üritusi ning organiseerivad kinokultuurialaseid tegevusi noortele vaatajatele. Europa Cinemas võrgustikku kuulub 1170 kino kokku 3197 saaliga, mis asuvad 68 riigi 673 linnas. Võrgustikku finantseerib Euroopa Liidu MEDIA programm, Prantsusmaa välisministeerium ja Eurimages. Programmi Europa Cinemas Mundus raames toetatakse Euroopa filmide levi ja linastamist ka Aasia, Ladina-Ameerika ja Vahemere lõunaosa riikides.

Eestisse jõudis Euroopa Cinemas võrgustik 1994. aastal. Aegade jooksul on võrgustikku kuulunud neli Eesti kino, hetkel on liikmeid kaks.