„Tolokonnikova kuulutas reedel, et keeldub toidust,“ ütles Venemaa vanglateenistuse pressiesindaja RIA Novosti vahendusel.

Tolokonnikova otsus on protest haiglast vanglasse tagasi viimise vastu, vastupidiselt ametnike lubadustele, teatas tema mees Pjotr Verzilov. Naist raviti haiglas pärast üheksapäevast näljastreiki vanglas valitsevate tingimuste vastu.

Pussy Rioti teine vangistatud liige Maria Aljohhina teatas reedel Nižni Novgorodi kohtus apellatsioonikaebuse arutamisel, et võttis solidaarsuseavaldusena tagasi ennetähtaegse vabastamise taotluse. 26-aastane Aljohhina korraldas juunis oma vanglas ka ise näljastreigi seal valitsevate tingimuste vastu.

23-aastane Tolokonnikova avaldas eelmisel kuul kirja, milles kirjeldas üksikasjalikult Mordvas asuvas koloonias IK-14 valitsevaid jubedaid tingimusi. Vangid töötavad väidetavalt 17 tundi päevas kuus või seitse päeva nädalas, neil ei lubata kasutada tualetti ega pesuruume ning neid pekstakse regulaarselt.

Vanglaametnikud lubasid varem Tolokonnikova advokaadile, et ta jäetakse kas haiglasse või viiakse üle teise kolooniasse, teatas Verzilov.