Nimelt küsin kohe otse: te soovite võita valimised, tahate saada hääli, kuid kas tõesti on raske oma "ajalehe eriväljaandes" kirjutatud tekst läbi lugeda? Lihtsalt naera või pooleks, mis sinna kokku pannakse. Jääb mulje, et te kirjutasite ühe kambana (erakonna või valimisliiduna) lambist mingisuguse teksti, viskasite pealiskaudselt pilgu peale ja saatsite teksti küljendajale. Teie tekstid vajavad tõsist toimetamist.

Toon mõned näited, et mu jutt ei tunduks alusetu. Laused kirjutan muutmata kujul.

"(Linna nimi) ei tohi süveneda mõtteviis, et bussid sõidavad siit niikuinii läbi, kuid naabritega tulebki probleemi tõiseslt arutada ja leida rahstamises kompromis."

"(---) kutsuvad teid, (linna nimi) elanikud, KONTSERDILE mis toimub 18. okyoobril (---). Kavas euroopa pop-klassika (---) ja Raimond Valgre muusik."

"Noortesport tuleb tõsta esmaplaanile, pidev arvuti taga istumine rikub tervis."

Need laused on võetud erinevate valimisliitude ja erakondade ajalehtedest.

Mõned näited ka, milliseid leidus kandidaatide tutvustustes ja mis on ausalt öeldes ebavajalik info.

"(---) hobiks ristsõnade koostamine ja male."

"(---) kirjutanud üle 500 luuletuse, hindab ausust ja peresuhteid, hobiks bridžimäng."

"(---) harrastab allveeujumist, kogub ordereid ja medaleid, raamatusõber."

Mind ausalt ei huvita, millega kandidaadile meeldib vabal ajal tegeleda. Kas ma peaks saama hääle, kui ma kuulutan tervele linnale, et loen koomikseid? Vaevalt.

Miks ma selline tähenorija olen? Sest kui te ei viitsi korralikult oma lubadusi üles kirjutada, siis mida ma peaks arvama teie intelligentsusest? Kui teil on sellistest pisiasjadest absoluutselt ükskõik, siis kas selline käitumisviis peegeldub ka teie tegemistest, juhul kui te valituks osutute?!

Ise loovad nõudeid, et gümnaasiumi saab lõpetada, kui eesti keele riigieksami tulemus on vähemalt "rahuldav". Endal teil pole isegi see tase saavutatud, aga teisi kritiseeritakse ikka! Elage ja laske teistel elada.

Kogu mu kirjapandu tugineb neile trükiväljaannetele, mis on mu postkasti viimase nädala jooksul sattunud. Ja isegi, kui mu tekst eelkõige kritiseerib nende paberilapakate autoreid, võiksid siiski kõik valimiskandidaadid panna kõrva taha, et kogu kirjapandu, mis nende poolt avaldatakse, peab olema korrektne.

Seega austatud "poliitikud" – enne kui lähete kandideerima, õppige selgeks eesti kirjakeel.