Põhja-Tallinna linnaosa valitsus kinnitab, et viimase Niidi tänaval asunud isehakanud hooldekodu kliendi viis tütar koju pühapäeva keskpäeval. Ülejäänud kolm klienti asusid teise hoolekandeasutusse, kaks neist Tallinna sotsiaaltöötajate abiga.

Ehkki antud MTÜ-ga seotud isikud kinnitasid, et rohkem hooldatavaid nad sinna majja ei võta, ei saa linnaosa esindajate sõnul selles lõpuni kindel olla.

"Põhja-Tallinna sotsiaaltöötajate hinnangul oli kõige raskem veenda klientide omakseid selles, et kuigi nad olid teenuse eest tasunud, ei olnud tegemist oma vanema hooldamiseks kohase asutusega," ütles linnasoa pressiesindaja Katrin Hinrikus.

"Klientide ja lähedaste huvides on üldhooldekodu teenus nõnda reguleerida, et hõlpsa taustakontrolliga oleks võimalik vältida oma lähedase sattumist hooldekodu asemel narkopessa," lisas Hinrikson.

Selleks tuleks Põhja-Tallinna Valitsuse hinnangul seadusega kehtestada tegevusloa nõue ning piisavalt efektiivne järelevalve teostamise kord.

Põhja prefektuuri narkotalitus pidas eelmisel nädalal kinni Tallinna hooldekodu perenaise ja tema kaks poega, keda kahtlustatakse ulatuslikus narkoäris, sama pansionaadi omaniku üle on alustatud kriminaalmenetlust kelmuse tunnustel, sest vanurite sugulaste sõnul on hoolealustelt nende vara välja petetud.

Niidi 25 asuv pansionaat ehk vanadekodu kuulub MTÜle Heaolu ehk Svetlana Trošinale. Nädal tagasi tegi Põhja prefektuuri narkopolitsei seal teoks pikalt planeeritud operatsiooni, teatab "Aktuaalne kaamera".

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas rääkis, et pansionaadi allkorrusel oli punkritaoline ruum, kus parasjagu pakendati narkootilisi aineid.