„Õues käis ringi 79-aastane Antonina, kes ongi kõnealuse MTÜ Heaolu juhatuse ainus liige ja Svetlana Trošina (asutuse rajaja ning tegelik perenaine - toim) ema. Värav keerati lukku ja lahkuti sõna lausumata majja. Siis tegi ta majas akna lahti ja ütles, et ühtegi hooldusalust majas enam ei ole ja kedagi sisse ta kedagi ei lase,“ kirjeldas Rajasalu sündmuskohal toimunut Delfile.

„Korterite omanik Gennadi Missai, kes keeldus kohale tulemast, kuid ütles, et ilma prokuröri sanktsioonita ta kedagi majja sisse ei lase. Kuid ka tema kinnitas, et omaksed on hooldatavad ära viinud,“ lisas ta.

„Seega tulime sealt sama targalt tagasi. Me ei ole täna veendunud, et seal ei ole enam kedagi,“ ütles Rajasalu.

„Üks vana inimene, kelle nimel selles majas korter oli, on viidud Tallinna linna poolt Lääne-Tallinna Keskhaigla hoolduskliinikusse. Väidetavalt on teised omaste poolt ära viidud, kuid me tahtsime selles veenduda majja sisenemisega,“ jätkas ta.

„Loodame, et see info vastab siiski tõele. Veel täna arutame politseiga, mis edasi saab ja kuidas seaduse toel sinna majja sisenetakse,“ sõnas Rajasalu.

„Aktuaalne kaamera“ teatas eelmisel nädalal, et Põhja prefektuuri narkotalitus pidas kinni Niidi 25 asuva Tallinna hooldekodu perenaise ja tema kaks poega, keda kahtlustatakse ulatuslikus narkoäris. Pansionaadi omaniku Svetlana Trošina üle on alustatud kriminaalmenetlust kelmuse tunnustel, sest vanurite sugulaste sõnul on hoolealustelt nende vara välja petetud. Trošina ja tema pojad viibivad hetkel vahi all, kinnitas Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro. Maja on tema sõnul tühi ning seega ei tegutse seal praegu narkopõrgu.