AirBalticu esindaja Jānis Vanags ütles telekanalile LNT, et lend number BT416 pidi lendama Moskva Domodedovo lennuväljale, kuid lennuk pidi tagasi pöörduma, sest üks pilootidest kaebas halva enesetunde üle. Vastavalt instruktsioonidele peab lennuk sellises olukorras maanduma lähimale lennuväljale, vahendab Läti Delfi.

Pervõi Kanali teatel juhtus kõik praktiliselt kohe pärast lennuki õhku tõusmist. Piloot väljus kabiinist ja kaotas mitu korda teadvuse. Talle andsid abi nii lennusaatjad kui ka reisijad.

„Pärast õhkutõusmist oli möödunud 15-20 minutit, kui väljus piloot, keeras selja ja kukkus selili vahekäiku. Pärast seda tõusis ta püsti, aeglaselt, 3-7 minuti pärast, mulle tundub, et ta oli teadvuseta, võibolla lõi ennast ära. Pärast seda läks ta tualetti, oli seal viis minutit, pärast seda tuli välja ja seisis ennast toetades. Teda üritati kuidagi aidata, midagi seal otsustati ja ta kukkus teist korda juba näoli maha. Meile öeldi, et me pöörame ringi ja lendame tagasi Riiga. Me ei tea täpselt, mis temaga juhtus. Ta justkui ütles, et on mürgituse saanud,“ rääkis lennukis viibinud Aleksandra Mutalupova.

Lennukis oli 64 reisijat ja neli meeskonnaliiget.