45-aastane Matt Kammerer, kelle pere on Lõuna-Dakotas Meade`i maakonnas talu pidanud juba 1882. aastast, ütles, et kaotas tormi käigus 60 karilooma ehk ligi kolmandiku kogu karjast, vahendab FoxNews.

"Me räägime umbes 120 000 dollarist, mis on nüüd lihtsalt kadunud," rääkis mees uudisteportaalile. "Ja me endiselt võlgneme pangale samuti raha. See on nagu sõidaks tuttuue pikapiga vastu kaljut ja peaks ikkagi makseid edasi tegema," oli farmer nördinud.

Kammereri sõnul sadas tema kodu piirkonnas maha rekordiline 23 tolli paksune (ligikaudu 60 cm) lumi.

"See oli ebareaalne," rääkis farmer. "Kari oli 8 või 9 miili kaugusel laudast ja lihtsalt lamasid seal surnuna," kirjeldas farmer.

Enamik piirkonna farmereid kaotas aga lausa 50 kuni 75 protsenti enda karjast, teatas ligi 1500 Lõuna-Dakota kariloomakasvatajat esindava assotsatsiooni direktor Silvia Christen.

"Siin on kindlasti tegemist kümnete tuhandete loomadega, kui mitte isegi ligi saja tuhande," ütles naine.

Lisaks majanduslikule kahjule on naise sõnul paljude farmeritel ka juhtunust sügav emotsionaalne kahju.

"Nad teavad kui sõltuvad need loomad on ning nad on väga murtud oma kaotusi nähes," ütles farmereid esindava organisatsiooni juht.

Pärast laastavat lumetormi on farmerid nüüd keskendumas nende loomade päästmisele, kes ellu jäid.

Nädalavahetusel piirkonda laastanud torm tappis ühe mehe ning põhjustas suuri vigastusi erinevatele ratšodele ja farmidele.