Laupäeval pandi senatis ebaõnnestunult hääletusele demokraatide eelnõu, millega oleks tõstetud võlalimiiti ligi 1,5 aastaks. Demokraatide eelnõu toetas 53 ja selle vastu oli 45 senaatorit – hääletati suuresti parteiliini järgi.

Nelja päeva eest pakkusid ebaõnnestunult ka vabariiklaste juhid ajutist kokkulepet valitsuse võlalimiidi tõstmiseks kuni jaanuarini, et vältida vähemalt praegu nö pahatahtlikku pankroti, edastab Washington Post.

Esindajatekoja vabariiklasest spiikri John Boehneri sõnul sisaldas ettepanek tingimust, et president soostub kulukärbete üle uuesti kongressiga läbi rääkima, ja just seetõttu Obama tõenäoliselt keelduski.

Wall Street Journali andmetel soovib värske avaliku arvamuse küsitluse järgi suisa 60 protsenti ameeriklastest kongressi välja vahetada ja kõigest 25 protsenti inimestest on teda esindava kongressiliikmega rahul.

Ameerika riigivõlg on lähenemas 16,7 triljonile dollarile ning see on kasvanud meeletu kiirusega, võlapiiri tõstmisega on vaja kiirustada, sest vastasel juhul ei ole riik alates neljapäevast enam võimeline oma arveid maksma.