Mirrori andmetel arreteeriti Briti kodanikust mees sel nädalal ja allika hinnangul on tegemist ”väga olulise arenguga“ kogu McCanni juhtumi jooksul.

Väidetavalt nägi arreteeritud isik kümneaastast McCanni hiljuti elusalt.

Eelmisel nädalal kirjutas Sunday Mirror, et politseiga võttis ühendust vandeadvokaat, kelle sõnul nähti McCanni hiljuti ühel Vahemere saarel, vahetult pärast artikli ilmumist isik arreteeritigi.

Anonüümsust sooviv vandeadvokaat pöördus nimelt hiljuti Manchesteri linna politseijaoskonda ja väitis, et rääkis eelmisel päeval juhuslikult mehega, kes nägi ühel Vahemere saarel kuus aastat tagasi kadunud väikest tüdrukut.

Vandeadvokaadi sõnul sundis teda sellest rääkima asjaolu, et mees rääkis tüdrukust pisarsilmil ja kirjeldas kohtumist väga detailselt. 

"Ma olen veendmusel, et mees rääkis tõtt," ütles ta.

Suurbritannia politsei ei soovi isiku arreteerimisest veel kommenteerida.

Uurimise all hulgaliselt uusi huvipakkuvaid isikuid

Madeleine'i perekond elab samuti endiselt lootuses, et tüdruk on elus, ka politsei pole seda võimalust välistanud. Esmaspäeval tulevad tüdruku ema ja isa telekanali BBC1 "Crimewatch" vahendusel eetrisse videopöördumisega.

Suurbritannia politsei on koos BBC-ga loonud senistest täpseima sündmuste rekonstruktsiooni sellest, mis kolm aastat vana briti tüdrukuga Portugali kuurordis tollal juhtus. Pärast seda, kui juhtumit hakati 2011. aastal uuesti uurima, on politsei vestelnud enam kui neljasaja uue inimesega, kelle seas on ka uusi tunnistajaid, vahendab uudisteportaal Iltalehti.

Londoni politsei on uurimise alla võtnud veel 38 uut "huvipakkuvat isikut".

"Usume jätkuvalt, et Madeleine võib elus olla, " sõnas operatsiooni juht inspektor Andy Redwood. "See on positiivne samm Madeleine'i otsingutes, et tõendite mõtestamine on võimaldanud taas uurimist alustada," lisas ta.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta kevadel, mil ta oli koos oma perega puhkamas Portugalis Praia da Luzis. Vanemad läksid restorani õhtustama, sealt naastes oli tuppa magama jäetud tüdruk aga kadunud.