Nädal algas ootamatu uudisega: esmaspäeval tuleb teade, et kõik on oodatud Edgar Savisaare uue laulu esitlusele, ning laulule on valminud ka video. Edgari kohvikusse Tallinnas Harjumäel koguneb suur hulk keskerakondlasi ja meediat.

Oli plaadi ja video tegemine kulukas?

"See oli nii odav, et ma ei hakka seda isegi ütlema. Ma maksin selle ise kinni, keegi ei andnud mulle selle tegemiseks isegi mitte sularaha," vastas ta Delfi küsimusele.
Edgar Savisaar esitles laulu

Kuid uurime hiljem pikemalt ka läinud nädalal kerkinud erakonna musta rahastamise kohta, kus Tarmo Lausingu väitel toimetas ta omal ajal Kadri Simsoni kätte koguse sularaha; Savisaar ütleb selle peale ühe nädala tsitaadi.

„Vaadake Kadri silmadesse ja te saate aru, et Eesti poliitikas on vähe nii ausaid ja nii põhimõttekindlaid inimesi, nagu Kadri seda on,“ ütles Savisaar.

Vaata videost!

Ülemiste liiklussõlme avamine

Kui aga uurida, kas kampaaniaga saab veel midagi veel ette võtta või plaadi andmine kõige meeleolukam asi, annab ta vihje - "oodake ja te näete!"

Seda aga, mis ilmub meie silma alla vaid paari päeva pärast poleks osanud aga tõesti ette näha! Veidi piiluda saab juba kolmapäeval, sest just siis hakatakse valmis seadma hiiglaslikku robot-monstrumit.

Tegu on aga siiski Ülemiste vanakese, mitte robotiga.

Sügispidu Vabaduse väljakul

Ülemiste liiklussõlme kohalekerkis 5-korruselise maja kõrgune robotilaadne penoplastist tegelane. Hiigelmonstrum, mille hinnaks nimetati 20-30 000 eurot oli tegelikult Ülemiste vanake, kes pidas avamisel linnapeaga maha ka kahekõne.

Vaata fotogaleriid!

Mõni tund hiljem oli Savisaar taas korraldanud ürituse Toompea kaitseks, kus pidi moodustuma inimkett ning osalejaid pidid saama kuulata Edgar Savisaare kõnet.  Logodega kaunistatud pisikeste K-raadiote jagamisel tekkis aga suurem möll, sest kõik eelnenult registreerinud raadiosoovijaid tahtsid oma aparaadi kiiresti kätte saada.

Vaata lähemalt siit!

Kuid samal õhtul oli üllatusi veel varuks. Nimelt korraldas Tallinna kesklinna valitsus 10. oktoobril Vabaduse väljakul laser-show’ga sügispeo, kus linnapea Edgar Savisaar esitas ka oma laulu "Kaunis maa". Peo eelarve on linnapea nõuniku Meelis Pai sõnul umbes 35 000 eurot.

Sügispidu Vabaduse väljakul

>Sügispeo kontserdil esinesid rahvale Erich Krieger, Getter Jaani, Jaagup Kreem ja RAMi Lõbusate Poiste Bänd.Siis, etenduse lõpus kerkis tõstukil rahva kohale ka linnapea Edgar Savisaar, kes laulis oma laulu. Sõnad olid tal paberil kaasas.

Ülemiste liiklussõlme avamine

Mida oli teistel selliste suurejooneliste etenduste peale vastu panna?

IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross on kohal ka Ülemiste avamisel. Taunib rahakulutamist ning õhulennu teevad tuulelohede küljes ka tema valimisplakatid.

Valdo Randpere valimiskampaania

Piiripealseks tituleeriti kindlasti reformierakondlase Valdo Randpere kummalist kampaaniavõtet.

Nimelt oli neljapäeval Tallinna linnavalitsuse ette kogunenud tohutu hulk kaameramehi ja fotograafe (peamiselt muidugi meessoost), et näha midagi enneolematut. Grupp aktiivseid naisi lubasid korraldada suure fläshi, et linnas asjad korda saaks. Üritust reklaamiti paljaste tissidega naiste abil ning lubati 5000 toetaja kokku saamisel eemaldada kodulehekülje piltidelt kõik katvad bännerid ning linnavalitsuse ees koguneda.

Kui kell oli kukkunud, marssis Ulaka Kaunitari perenaine Kirki Kubri koos grupi noorte naistega linnavalitsuse ukse ette, rivistas tüdrukud üles ning näitsikud tõmbasid jakid eest lahti.

Kohalviibijate väga suureks pettumuseks ja veel suuremaks üllatuseks ei ilmunud jakkide alt välja tissid, vaid hoopis kollased Reformierakonna särgid, mis kutsusid üles linnapeaks valima Valdo Randperet.

Randpere tänas neidusid toetuse eest ning avaldas lootust, et kohale tulnud ajakirjanikud liialt pettuma ei pidanud.



Vaata fotogaleriid!

Sotsid panid asfalti

Sotsiaaldemokraatidele on ette heidetud aga seda, et nad on peaaegu märkamatud. Siiski eelmisel nädalavahetusel leidsid nemadki aega kaameralembest tegevust harrastada: asfaldimaterjal kaasas, läksid nad lappima Tallinna ühe esindustänava auke.

Sotsid panid asfalti