Eestis sageduslubasid väljastava Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) pressiesindaja Anu Võlma sõnul väljastati perioodiks 9 - 10. oktoober 2013 ajutine sagedusluba FM ringhäälingu sageduse 92,4 MHz kasutamiseks Eesti Kodukaitse Ajaloo Seltsile. Nimetatud sagedusloa puhul tuli seltsil sealjuures tasuda riigilõiv 6,39 eurot.

Nimetatud seltsi puhul on tegemist ajaloohuviliste loodud mittetulundusühinguga, mille juhtkonda kuuluvast kolmes inimesest kaks on ka Keskerakonna liikmed.

Seltsi juhatuse liige Aadu Jõgiaas ütles Delfile, et programmi edastamine ja selleks vajaliku tehnika muretsemine oli ühekordne teene erakonnale põneva väljakutse eest.

"Ma olin kunagi Toompeal valitsuse sidekeskuse ülem ja nad tahtsid selle ürituse jaoks teha ööpäevase ringhäälingu ning mind, kui spetsialisti, lihtsalt kaasati sellesse. See oli mulle väga huvitav väljakutse ja ma absoluutselt ei hakanud vastu," ütles Jõgiaas.

Ajaloohuviliste seltsi esindaja rääkis, et sagedusluba taotleti ning kogu projekt võeti enda seltsi kanda, kuna nii oli lihtsalt tehnika hankimisel ja asjade ajamisel lihtsam toimida. "Selle tehnika sain ma kõik kergesti kokku ja ma ise mikserdasin kõik kokku," ütles Jõgiaas.

Programm ise kestis Jõgiaasi sõnul kokku umbes poolteist päeva ja esmakordselt alustati selle esitust 9. oktoobri pärastlõunal, kui tehti esimene proovisaade. Peale seda edastas Jõgiaas sisuliselt meie seast nüüdseks lahkunud muusiku Heldur Jõgioja kogumikku, kuna sugulasaena oli Jõgiaasil selleks lähedaste luba olemas ja ei pidanud muretsema autorluse pärast.

"Pärast võtsin ma arvutisse ainult Keskerakonna kõikvõimalikud laulud, valimiste ja europarlamendi omad näiteks, ja lasin neid suvalises järjekorras ning vahetevahel seda uut Edgari CD-d. Lõpu poole tuli siis Edgari kõne, mis mulle jättis muideks päris hea mulje ja siis lasin mõned lood veel ja oligi enamvähem kõik," kirjeldas Jõgiaas.

Kogu programmi edastamisega seotud kulud olid Jõgiaasi sõnul vaid ringhäälinguloa riigilõiv ning ühe saatja rent, mille tasus selts ise. Samuti ei saanud ei Jõgiaas isiklikult ega ka selts väidetavalt teene eest erakonnale mitte mingisugust rahalist kasu.