"Ma kahtlustasin lutikate paigaldamist Tallinna Televisiooni ruumidesse ja palusin seda ka spetsialistidel kontrollida, kes seda kahtlust kinnitavad," ütles Lepp neljapäeval BNS-ile.

"Viin kaitsepolitseisse avalduse ja palun kontrollida pealtkuulamisseadmete olemasolu ja Tallinna linnapeakandidaadi Eerik Niiles Krossi seotust nendega," sõnas Lepp.

Ta lisas, et Kross viibis Tallinna Televisiooni ruumides mõned päevad enne, kui Lepp palus asjatundjatel pealtkuulamisseadmete olemasolu kontrollida. Kross andis Tallinna pressikeskuses pressikonverentsi 11. septembril.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross naeruvääristas Toomas Lepa kahtlustust, nagu oleks Kross paigutanud TTV ruumidesse pealtkuulamisseadmed.

"Esiteks, igasugune pealtkuulamisseadmete paigutamine ükskõik kuhu oleks seaduserikkumine," ütles Kross. Ta kinnitas, et pole mingeid pealtkuulamisseadmeid kuhugi paigutanud või paigutada lasknud.

"Teiseks, kui fantaseerida, siis Tallinna Televisoon oleks viimane koht, kuhu paigutaksin pealtkuulamisseadmed," ütles Kross. "Miks võiks kedagi huvitada, mida Tallinna televisioonis räägitakse?" lisas ta.

Nädalaleht Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval "Sahinate" rubriigis, et Tallinna Televisiooni töötajad "said ülevalt käsu Reformierakond rahule jätta ja keskenduda Isamaa ja Respublica Liidu peksmisele".

Kross andis Tallinna pressikeskuses pressikonverentsi 11. septembril.