Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina teatel sai Lõuna prefektuur pühapäeval teate Luunja vallas aset leidnud röövist.

"53-aastane mees rääkis politseile, et oli hääletanud Luunjas, kui üks sõiduauto peatus ja ta peale võttis," vahendas Kostina. "Autosse istununa teda löödi, võeti ära rahakott ja visati isik pärast juhtunut autost välja tee äärde."

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Andmete kontrollimisel selgus, et sündmuse tegelikud asjaolud olid teised.

Praeguseks kogutud tõendid viitavad sellele, et kannatanu tuttavad pressisid talt raha välja viies mehe autoga Tartust Luunja vallas asuvasse metsa, kus peksid ta läbi ning röövisid talt jope ja rahakoti.

Eile kuulati kolm kuriteos kahtlustatavat meest üle.

"Kolmest kaks on varem kriminaalkorras korduvalt karistatud. Üks neist vabanes vanglast alles selle aasta mais," kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Liiva lisas, et prokuratuur esitas täna eeluurimiskohtunikule taotluse meeste vahistamiseks. Kolmanda kahtlustatava suhtes kohaldati tõkendina elukohast lahkumise keeld.

Lisaks sellele on uurijad kogunud tõendeid, mis annavad alust kahtlustada üht meestest ka teiste kuritegude toimepanemises.

"Kahtlustame, et üks kinnipeetud meestest võis toime panna veel üheksa varavastast süütegu. Tegemist on vargustega, omavolilise sissetungimisega ja röövimisega, mis pandi toime Tartumaal selle aasta suvel ja sügisel," sõnas ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Eeluurimiskohtunik rahuldas prokuratuuri poolt esitatud vahistamistaotlused, mille alusel võeti kaks meest vahi alla.