Kunstikogu, mida hoitakse praegu muuseumi all üleujutusohus olevates keldrites jõe kõrval, viiakse Põhja-Prantsusmaa Nord-Pas-de-Calais' regiooni Lensi linna, teatas Prantsusmaa kultuuriminister Aurélie Filipetti, vahendab UPI.

Louvre'i pressiesindaja ütles The Localile, et muuseumi umbes 460 000 kunstiteosest on avalikult eksponeeritud vaid 35 000, mis tähendab, et märkimisväärne osa „reservkollektsioonist“, mille hulgas on maale, skulptuure ja muid esemeid, võib üleujutuse korral ohus olla. Pariisis toimus katastroofiline üleujutus 1910. aastal ja Prantsuse võimud on juba aastaid hoiatanud, et on olemas uue katastroofiline uputuse võimalus.

„Ka meil tuleb sajandi üleujutus? See on kindel,“ ütles Pariisi kõrge linnaametnik Serge Garrigues märtsis ajalehele Le Monde. „Ainus teadmata asi on, millal.“

Louvre'i reservkollektsioon, mis on suurim omalaadne maailmas, jääb avalikkusele suuresti ligipääsmatuks, kuid teoseid on uues kohas kergem välja laenutada ja nad on uurijatele paremini kättesaadavad, teatas The Independent. Hoidla rajatakse eelmisel aastal endisse kaevanduslinna Lensi ehitatud Louvre'i filiaali juurde.

Projekti, mis maksab hinnanguliselt 60 miljonit eurot, rahastatakse ühiselt Nord-Pas-de-Calais' regiooniga.