Täna toimus Eesti Hooldajate Liidu (EHOL) avakonverents, kus ettevõtmise eestvedaja Tiina Kangro rõhutas, et hooldushaigete temaatika saab edaspidi suurema tähelepanu osaliseks.

Liikumise on ellu kutsunud inimesed, kellel on isiklik kokkupuude hooldust vajavate inimestega. Lühidalt öeldes on EHOL-i üks peamine eesmärk avaldada riigile survet igakülgselt hooldustemaatikaga tegelemise juures.

„Meiega hakatakse arvestama. Me ei ole tekkinud tühjalt kohalt. Meie taga on kogemused, teadmised ja kompetents,“ ütles Kangro.

Taavi Rõivas: mul on uue liikumise osas suured ootused

"Kuigi tegemist ei ole esimese hooldusteemadega tegeleva organisatsiooniga, on mul isiklikult nende suhtes väga suured ootused. Ma väga loodan, et neist saab tõsine ja konstruktiivne partner kellega koos on võimalik Eestis asju paremaks muuta," rääkis sotsiaalminister Taavi Rõivas Delfile.

„See organisatsioon on reaktsioon inimeste väga siirale ja suurele murele oma lähedaste ja terviksüsteemi pärast,“ lisas ta.

Minister Rõivas pälvis möödunud nädalal eakate päeva raames toimunud eakate festivalil üksmeelselt Karuohaka tiitli ning seda just selle eest, et tema juhitav sotsiaalministeerium vastutab omastehoolduse valdkonna eest.

„Omastehooldus on teema, mis „avastati“ suure šokiga, millest kõik juba mitu aastat räägivad, aga mis tegelikult vaksavõrdki edasi pole nihkunud. Ei sotsiaalministeerium, ei valitsus ega parlament pole suutnud astuda veel ühtki otsustavat sammu, et probleemid lahenema hakkaks,“ ütles konkursi žürii esimees Eha Topolev.