Simson rääkis täna pärast riigikogus toimunud rahanduskomisjoni istungi lõppu Delfile, et on noortekogu eesotsas seisnud Tarmo Lausingule ja hiljem Henri Kaselole andnud raha üliõpilasesinduste valmiste jaoks.

Simsoni sõnul on tema isiklikult annetanud erakonnale ainult oma raha, kuid kui keegi on teinud erakonnale annetuse, siis pole ta peasekretärina üle helistanud ega küsinud, kas annetaja andis erakonnale ikka oma raha.

Nii Tarmo Lausing kui Henri Kaselo on Simsoni sõnul oma suhteliselt ebamäärast juttu pidevalt muutnud. „Ma olen veendunud, et kui Tarmo Lausing andis esialgu oma intervjuu, siis ta ei pidanud
silmas mind,“ lausus Simson. „Lausing andis ka selgitusi, et ta tahab seda inimest, keda ta silmas peab, kaitsta ja ei taha tekitada ebameeldivusi. Ju ta siis nüüd on leidnud inimese, kellele ta ebameeldivusi tekitada tahab.“

Simson vaatas enda sõnul üle ka Lausingu poolt viidatud annetuste perioodi ja ei näinud seal selliseid annetusi nagu Lausing nimetas. „Need võisid olla ka Lausingu enda 50 kroonised annetused,“ sõnas Simson.

Simsoni sõnul on mitmed faktid, millega saab vaielda ja tema sõnul on arusaadav, et ta ei taha langeda igapäevasse vaidlusesse erakonnast lahkunud noorte meestega, kuid mälu järgi soovis Simson mõned asjad ära klaarida.

Esiteks täpsustas Simson, et Kaselo seostab 2009. toimunud KOV valimiste piirkondade rahastamisega, aga sel ajal polnud Simson enam Keskerakonna peasekretär.

Simsoni sõnul vastab tõele, et ta aitas Keskerakonna noori aastastel 2003 kuni 2007 ja raha selleks tuli erinevatest allikatest. Sageli aitasid noorte lõuna või seminaride ruumide eest tasuda need poliitikud, keda noored aitavad valimiste eel oma meeskonnaga.

Kolmas argument on Simsoni sõnul sularaha üliõpilasesinduste valimiseks. Simson rääkis, et Keskerakond toetas igal aastal noori, toetus tuli sularahas, aga see ei olnud tundmatut päritolu sularaha, vaid Keskerakonna raha, mille vastu Simson küsis enda sõnul kuludokumente. Ta lisas, et õllearved ei läinud kuludokumentidena läbi.