Briti ajaleht Mirror kirjutab, et anonüümsust sooviv vandeadvokaat pöördus hiljuti Manchesteri linna politseijaoskonda ja väitis, et rääkis eelmisel päeval juhuslikult mehega, kes nägi ühel Vahemere saarel kuus aastat tagasi kadunud väikest tüdrukut - Madeleine McCanni.

Vandeadvokaadi sõnul sundis teda sellest rääkima asjaolu, et mees rääkis tüdrukust pisarsilmil ja kirjeldas kohtumist väga detailselt.

"Ma olen veendmusel, et mees rääkis tõtt," ütles ta.

Rohkem informatsiooni vandeadvokaat isiku öeldu kohta Mirrori vahendusel ei jaganud, Briti politsei alustas infokillu põhjalikku uurimist.

Uurimise all hulgaliselt uusi huvipakkuvaid isikuid

Madeleine'i perekond elab endiselt lootuses, et tüdruk on elus, ka politsei pole seda võimalust välistanud. Järgmisel nädalal tulevad tüdruku ema ja isa Briti rahvusringhäälingu vahendusel eetrisse ka videopöördumisega.

Londoni politsei on uurimise alla võtnud 38 uut "huvipakkuvat isikut".

Lähiajal peab politsei nende kahtlusaluste käest veel infot saama ja tõendeid koguma ning koheselt ei kavatseta kedagi vahi alla võtta.

"Usume jätkuvalt, et Madeleine võib elus olla, " sõnas operatsiooni juht inspektor Andy Redwood. "See on positiivne samm Madeleine'i otsingutes, et tõendite mõtestamine on võimaldanud meil ülevaatuse asemel taas uurimist alustada," lisas ta.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta mais, kui oli koos oma perega puhkamas Portugalis Algarves. Kadumise ajal oli tüdruk kolm aastat vana.