Rat Race 2013 projektijuht Alari Arro sõnul laekus Rat Race stipendiumitaotlusi sel aastal rekordarv - 85 taotlust kogusummas 38 821 eurot.

Heategevusjooksu Rat Race eesmärk on toetada Eesti lasterikkaid peresid, kes soovivad pakkuda oma lastele mitmekülgseid arenguvõimalusi, kuid kellel pole alati selleks vajalikke finantsvõimalusi.

Stipendiumi on võimalik taotleda vajaliku spordivarustuse, instrumendi või tehnilise vahendi ning vajalike tarvikute soetamiseks tehtavate kulude osaliseks või täielikuks katmiseks.

Žurii liikmete sõnul oli stipendiaatide seas palju andekaid lapsi. Peamiselt esitati taotlusi sporditegevuseks ja muusikainstrumentide soetamiseks. Žürii liikmed ja Rat Race meeskond loodavad, et stipendiumid aitavad lastel edu saavutada ja unistusi teoks viia.

Stipendiaatide Joonase ja Markuse ema Sirli Toome ütles, et pere laste Rat Race stipendiaatidena valituks osutumine on suur rõõm ja toetus perele.

"Stipendium annab Joonasele ja Markusele võimaluse edasiseks arenguks. Mõlemad poisid tegelevad sõudmisega ja on saavutanud väga häid tulemusi erinevates paadiklassides ja sisesõudmises Eesti meistrivõistlustel. Sõudmine on vastupidavusala, kus oluline on mitmekülgne treening ning tänu stipendiumile on võimalik soetada vajalik spordivarustus. Suur aitäh kõigile jooksjatele ja korraldajatele," rääkis ema Sirli.

Heategevuslik kontorirottide jooks Rat Race on New Yorgist alguse saanud kontoritöötajate meelelahutuslik ja heategevuslik võidujooks. Eestis korraldab Rat Race’i ettevõtlike noorte organisatsioon JCI Estonia (www.jci.ee) ja ürituse üheks eesmärgiks on sotsiaalse vastutustunde arendamine. Rat Race´i on Eestis korraldatud 2002. aastast.

Tänavu said stipendiumi:

1 Reinkubjas Külli
2 Kattel Miia
3 Toom Markus
4 Toom Joonas
5 Peetsmann Olari
6 Olesk Johanna
7 Lass Victoria
8 Mägisalu Helary
9 Kütt Marek
10 Õnne Raido
11 Mitt Maris
12 Junine Marek
13 Nikkel Rasmus
14 Vainaru Aurelia
15 Vainaru Ainar
16 Gerassimov Elina
17 Mitt Virgo
18 Stadle Aaron Otto
19 Hütt Oliver Harris
20 Orr Daniel
21 Zaika Anželika
22 Prohhorenko Juri
23 Smirnov Erik
24 Tammerand Laura
25 Hollman Naatan
26 Šmigelski Vladislav
27 Leemet Pilleliis
28 Narits Annika
29 Oleksjuk Filipp
30 Võssotskaja Anita
31 Jurna Maksim
32 Gerassimov Mark
33 Allas Marii-Leana
34 Cheremisinov Timofey