„Väga hea vastus Kadri Simsonilt,“ kiitis Kaselo Delfile poliitikut. „Oskab vastata küsimustele ja vastustega teema fookusest ära viia. Ega peasekretär ei saagi tunnistada avalikult sularaha liikumist."

Kaselo sõnul oli talle omal ajal antud 20 000 krooni ikkagi mõeldud piirkonna tegevustoetuseks, kuid Simson on selle ilmselt teadlikult segamini ajanud üliõpilasesinduste kampaaniate rahaga.

„Väga kaval vastus, nagu tõeline peavoolu poliitik, ei vasta Simson küsimustele korrektselt,“ ei olnud Kaselo iroonilise kiitusega kitsi.

Kaselo sõnul rääkis tema piirkonna rahastamiseks mõeldud 20 000 kroonist ja üliõpilasesinduste valimisteks oli tema sõnul raha eraldi, mis oli mõeldud valimismaterjali ostmiseks. „Mingi osa läks ka otse erakonna kontolt ja seda osa nad nüüd serveerivadki, mille kohta neil on ka tšekid,“ rääkis Kaselo.

Kaselo sõnul oli ka üliõpilasesinduste valimisteks sularaha umbes 10 000 krooni, mitte paar tuhat nagu väitis Simson. „Valimised olid iga aasta ja summad varieerusid, keskmiselt oli ühtedel valimistel umbes 10 000 krooni ringis või rohkem ja ülikoole, kus kandideerisime, oli neli suuremat ülikooli.

Raamatupidamine pole korras

Kaselo meenutas, et osaliselt oli vaja esitada ka tšekke, kuid osaliselt mitte ja see kinnitabki tema sõnul, et suur osa rahastusest ei pruukinud olla ametlik.

"Ma ei kujuta ette, kuidas seda näidati raamatupidamislikult,“ rääkis Kaselo. „Mul olid need tšekid tollal olemas, et näidata, mis selle eest on ostetud. Mitmed väiksemad kulud kanti ka otse erakonna eelarvest ja need dokumendid on neil olemas.“ Seda Simson ka väidab ja näitab, aga peale nende ei ole Keskerakonnal Kaselo teada midagi ette näidata.

Raha läks üldisteks tegevuskulude katteks. Näiteks üliõpilasesinduste valimistel kampaaniajuhtide telefoniarvete ja auto küttekulude tasumiseks jne, mis kõik olid enamasti usalduse peale. „Inimesed ütlesid, kui palju neil kulus,“ meenutas Kaselo. „Need kulud küll kuhugi aruandlusesse ei läinud.“

Sama lugu oli tudengitele korraldatud pidudega. Kaselo sõnul ei nõutud näiteks tudengiürituste korraldamisel mingit ametlikku aruandlust. Tudengitele korraldati mitmeid kursusepidusid ja ka suuremaid üritusi. Raha kulus helitehnika rendiks, diskorile, väiksematele pidudel maksti kinni ka sööke-jooke.

Ka Edgar Savisaare kunagise pinginaabri Aadu Musta väited on Kaselo sõnul huvitavad. „Võib-olla ta muretseski oma tütre ja Keskerakonna pärast, kes peasekretärina vastutas erakonna rahaasjade eest ja annetas suure osa oma sissetulekutest erakonnale,“ pidas Kaselo võimalikuks. „Väga tubli ja siiras temast, kui see tõesti nii on, aga eks igaüks mõelgu ise, kas inimesed on ikka nii rikkad.“

Kaselo sõnul on kogu Eesti poliitika rahastamine üldse kummaline. „Eesti inimesed ei usu enam seda ämma juttu,“ lausus ta.

Henri Kaselo on tänaseks Keskerakonnast välja astunud. Ta töötab Brüsselis samuti endise keskerakondlase Euroopa Parlamendi saadiku Siiri Oviiri assistendina. Kaselo kandideerib kohalike volikogude valimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas, kuid pole erakonna liige.