Sven Mikser. Lahkus 2004. aastal Keskerakonnast. Tänaseks on temast saanud SDE esimees ning arvestatav kandidaat peaministri kohale. Keskerakonnast lahkumise ajal oli Mikser juba ministrikogemusega ning olnud ka partei asejuht.

Peeter Kreitzberg. Astus Keskerakonnast välja samuti 2004. aastal, mil ta oli Eesti poliitmaastikul ministriportfelli kandnud kogenud tegija. Sotsidega liitudes kerkis Kreitzberg üsna pea erakonna üheks tuntuimaks näoks.

Robert Lepikson. Astus Keskerakonnast välja 2004. aastal. Lepikson oli tugeva äritaustaga ning Tallinna linnapeaks ja siseministriks olemise kogemusega poliitik. Keskerakonna ridades pääses ta ka 2003. aastal riigikokku. Pärast Keskerakonnast välja astumist sai Lepiksonist Rahvaliidu liige.

Erika Salumäe. Lahkus Keskerakonnast 2003. aastal. Rahva poolt armastatud olümpiasangar oli Keskerakonna ridades riigikogu liige. Pärast Keskerakonnaga lõpparve tegemist sai Salumäest rahvaliitlane ning seejärel sotsiaaldemokraat. Tänaseks päevapoliitikast taandunud Salumäe oli kõva häältemagnet ning teda on valitud riigikokku nii Keskerakonda kui ka Rahvaliitu kuulumise ajal.

Vilja Savisaar-Toomast. Lahkus Keskerakonnast 2012. aastal. Tegemist oli vaieldamatult Keskerakonna ühe käilakujuga, kellel oli kogemus Tallinna linnaosavanemana, riigikogu ja europarlamendi liikmena. Sel suvel teatas Savisaar-Toomast, et astub Reformierakonda.

Ain Seppik. Lahkus Keskerakonnast 2012. aastal. Siseministri ja riigikogulase kogemusega ning julgeolekuasutuste taustaga Seppik oli pikalt Keskerakonna üks võtmeisikutest, kuid viimastel aastatel enne parteist lahkumist tekkis tal erimeelsusi partei põhiliiniga ning seetõttu hakkas tema mõju erakonnas kahanema. Tänaseks on Seppikust saanud reformierakondlane.

Deniss Boroditš. Lahkus Keskerakonnast 2012. aastal. Tallinna abilinnapea ja riigikogu liikme kogemusega Boroditš tegi 2009. aasta kohalike valimistel Tallinna linnas paremuselt kolmanda tulemuse, kogudes 6640 häält. Enam suutsid vaid tema toonased parteikaaslased Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Boroditš on hetkel fraktsioonitu riigikogu liige, kuid kuulub koos teiste endiste keskerakondlastega Demokraatide Ühendusse, mis teeb koostööd sotsidega.

Lisaks eelnimetatutele on viimane kümnend viinud Keskerakonna ridadest ka mitmed teised tuntud poliitikud nagu näiteks Siiri Oviiri, Toomas Vareki, Inara Luigase, Lembit Kaljuvee, Rainer Vakra, Harri Õunapuu, Jaanus Marrandi. Ka Eesti vutilegend Andres Oper loobus Keskerakonna parteipiletist.

Kes juhivad Keskerakonda täna?

Keskerakonna esimees on jätkuvalt Edgar Savisaar. Aseesimeesteks on Enn Eesmaa ja Kadri Simson.

Juhatusse liikmed on: Jüri Ratas, Kadri Simson, Mailis Reps, Priit Toobal, Enn Eesmaa, Kalev Kallo, Aivar Riisalu, Taavi Aas, Siret Kotka, Marika Tuus-Laul, Aadu Must, Yana Toom, Ester Tuiksoo ja Arvo Sarapuu.