Tallinna linnavolikogu otsustas Sitsi tn 15a kinnisasja sellel asuvat sakraalhoonet kasutavale kogudusele võõrandada.

Pühakojakinnistu võõrandatakse tasuta mittetulundusühingule Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Tallinna Jumalaema Kõikide Kurbade Rõõmu Ikooni Kogudus.

"Kinnistu pindala on 761 m2 ning sihtotstarve ühiskondlike ehitiste maa," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Kinnistul asuvat kabelit on kogudus juba aastaid kasutanud usutalituste läbiviimiseks ja heategevuse korraldamiseks. Kogudus on taganud ka pühakoja kasutuskõlbliku seisundi."

Sitsi tn 15a asuv kabel anti tasuta koguduse kasutusse 2003. aastal. Kabel anti Tallinna linnale vastavalt 4. veebruari 1993 riigi vara munitsipaalomandisse üleandmise aktile. Kabel on Põhja-Tallinna Valitsuse valitsemisel ja bilansis.

Harju maavanema korraldusega anti Sitsi tn 15A ehitiste alune ning neid teenindav maa Tallinna linna munitsipaalomandisse ning keskkonnaministri käskkirjaga on antud luba võõrandada Sitsi tn 15a kinnistu mittetulundusühingule Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Tallinna Jumalaema Kõikide Kurbade Rõõmu Ikooni Kogudus.

Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius on korduvalt taotlenud koguduste kasutuses olevate ehitiste nende omandisse üleandmist. Põhjenduseks on asjaolu, et sakraalhoone säilimise seisukohalt on oluline ehitiste kuulumine koguduste omandisse, kuna sel juhul on kogudustel lihtsam leida vahendeid ehitiste korrashoiuks ja remondiks.

Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikuga tehtud tõhusa koostöö raames on Tallinna linn tasuta üle andnud Aleksander Nevski Stavropigiaalsele kogudusele Pikk tn 34a kabeli, eelmise aasta lõpus anti Treiali tn 6 kiriku hoone ja Kaevuri tn 3 elamu Kopli Püha Nikolause Kogudusele ning Herne tn 26a kabeli Aleksander Nevski Stavropigiaalsele kogudusele.

Kiriku ehitamiseks Lasnamäele pakkus Tallinn kirikule abi maa eraldamisega.