1. Alusta vahel ka ise vestlust, mitte ära oota alati, et teine inimene kirjutaks sulle.

2. Väldi vastamist väljenditega "ok", "mnjah" või "nojah", sest need on vestluse surm. Vahel loomulikult teistmoodi ei saagi, kuid vastates "ok" paned sa vestluse justkui pausile.

3. Ürita kuidagi tekitada teema, millest rääkida. Selleks võid rääkida kasvõi sellest, mida viimasel ajal teinud oled või kuidas sul läheb. Samuti võid küsida millegi kohta, mida sõber on sulle rääkinud, näiteks: "Aga sa polegi rääkinud, kuidas sul see võistlus läks!"

4. Ära räägi ainult endast ja oma tegemistest, vaid tunne huvi ka teise inimese elu vastu.

5. Kui sa oled eemal, ütle seda oma vestluskaaslasele - nii teab ta, et vastust tuleb kauem oodata.

6. Kasuta smaile, sest need ilmestavad vestlust ja muudavad lihtsalt üldise pildi ilusamaks.

7. Kui sa teemat ei leia, siis saada sõbrale mõni artikkel või laul, et saaks selle üle arutleda.

8. Kui sa paned tähele, et sõber, kes muidu kirjutab smailidega, kirjutab nüüd ilma nendeta, võid kindel olla, et ta pole heas tujus. Küsi, kas sulle tundub, või ta pole päris kombes. Usu, sa üllatad teda!

9. Internetis suhtlemine on mõnes mõttes keerulisem kui silmast-silma suhtlemine. Vahel on raske jututeemat hoida, kuid ürita näiteks saada sõbra jutust inspiratsiooni küsimuse küsimiseks. Näiteks: sõber räägib, et ta läheb uude kooli. Küsi, miks ta valis selle kooli ja sealt läheb jutt juba edasi.

10. Ära räägi kohe kõike välja. Näiteks, kui tahad rääkida oma edukalt lõppenud laulukonkursist, siis ära räägi: "Oh, tead ma võitsingi ju ära. Megaõnnelik olen. Konkurents oli tugev, aga imekombel õnnestus võita." Kirjuta parem: "Konkurents oli sel aastal eriti tugev, aga ma andsin endast parima..." Siis sõber saab küsida, kuidas sul siis ikkagi läks.

11. Alusta vestlust nii, et tekiks positiivne atmosfäär. Ära kirjuta näiteks "tere", sest see on nii mõnegi jaoks ebameeldiv. Kui tegemist on siiski sõbraga, siis võiks kirjutada "tsau :)" või " hei-hoo! (:". Viimane tekitab üsna paljudes hea tunde ja arvamuse, et sul on täna hea tuju.

12. Kui sa suhtled paljudega korraga, siis vasta parem suuremate vahedega, kirjutades kõigile normaalset juttu, vastasel juhul võib jääda mulje, et sa ei ole suhtlemisest huvitatud.