Laeva pardal olnud 500 inimesest on seni elusana maale toodud 151, vahendab BNS.

"Praegu on meil 92 ohvrit ja päästetud on 151 inimest. Me otsime veest veel võimalikke ellujäänuid," ütles rannavalve pressiesindaja AFP-le ja lisas, et otsingud on kestnud juba üle kuue tunni.

"Saime kell 7 hommikul esimese häire. Üks paat teatas, et inimesed on vees."

Uudisteagentuuri ANSA andmetel on ohvrite hulgas vähemalt kaks last ja mitu naist.

"Ellujäänud on šokis," ütles Lampedusa linnapea Giusi Nicolini. "Nad on varahommikust peale vees olnud."

Õnnetus juhtus Lampedusast umbes kilomeetri kaugusel.

Nicolini sõnul rääkisid pääsenud, et nad olid süüdanud kaldast poole meremiili kaugusel laeva pardal väikse lõkke, et rannavalve neid märkaks, sest laeval oli tekkinud tehniline rike. Tuli levis, tekkis paanika ja laev läks ümber.

"Esimesena läksid appi inimesed lõbusõidupaatidega, kes kuulsid karjeid," ütles kohalik kiirabitöötaja Antonino Candela.

Üha lootusetumaks muutuvatest otsingutest võtavad osa rannavalve, piirivalve, tuletõrje ja mereväealused, appi on tulnud ka kalalaevad ja lõbusõidupaadid.

Põgenike sõnul on nad pärit Somaaliast ja Eritreast. Kohaliku politsei arvates asusid nad teele Liibüa rannikult.

"Me lahkusime kahe päeva eest Liibüa Misrata sadamast. Meid oli laevas 500, me saime vaevu liigutada," vahendas ANSA ühe eluga pääsenud põgeniku sõnu.

Lampedusa asub Tuneesia ja Sitsiilia vahel ning on tuhandete Euroopa Liitu pürgivate aafriklaste esimene peatuspunkt.

Sisserändajate alustega juhtuvad õnnetused Itaalia ranniku lähedal ei ole haruldased. Alles esmaspäeval ei suutnud 13 inimest põhjaläinud põgenikelaevast Sitsiilia randa jõuda.