Keskerakonna kommentaar:

Tänane Eesti Ekspress ründab Keskerakonda ja sotsiaaldemokraate. Me mõistame oponentide katseid Keskerakonda valimiskampaanias diskrediteerida. Lähema kahe nädala jooksul ei ole välistatud, et leitakse Itaaliast või Brüsselist veel mõni Lausing, kes esineb oma pihtimustega. Alati on enne valimisi püütud mõni taoline skandaal püsti panna, kunagi ei ole neist pärast valimisi aga midagi järele jäänud.

Avaliku annetuse register näitab, et Lausing on kõnealustel aastatel andnud iga kuu Keskerakonnale 50 krooni annetuseks, ainult 5. septembril 2005 on ta annetanud 7000 krooni. Keskerakond lähtub nendest finantsaruannetest. Me ei tea, milliste manipulatsioonide ohver on Tarmo Lausing, kuid nende eest võib talle kaastunnet avaldada. Vaevalt oli kokkusattumus, et ta tegi oma avalduse kaks nädalat enne valimisi.

Tahetakse, et Keskerakond ei saaks rääkida sellest, mida me oleme teinud Eesti inimeste heaks, ja mida tahame teha edaspidi. Meie ei lase end kõrvale juhtida selle kampaania põhiküsimustest: töökohtade puudumisest, kõrgetest hindadest ja kasvanud väljarändest.

Valimiskampaania harjal pole peateemaks, miks keegi mõnest erakonnast lahkub. See ei too juurde ühtegi töökohta ega paranda ühegi Eestisse jäänud inimese toimetulekut. Lausing on üks Eestist ära läinud noor teiste seas. Meie seisame kõigi Eestisse jäänud, aga ka ära läinud inimeste eest, sealhulgas ka Lausingu eest, ja sooviksime, et temagi tuleks ühel päeval tagasi Eestisse arendama meie elu.