"Mida ma olen alati öelnud, et ei ole vahet, kas see on Meikar, Lausing, Reformierakond, IRL, sotsid või keegi muu, sest minu arust ei ole see enam ammugi saladus ja kui keegi arvab, et sellist rahastamist ei toimu, siis on minu arvates küll tegemist mõnevõrra naiivse mõtlemisega," ütles Viisitamm Delfile.

Viisitamme sõnul oli tema teada kunagi parteide aruannetes kirjas vaid kuskil 20 protsenti tegelikest rahavoogudest. "Nüüd ilmselt on see number küll suurem, aga kõike seal ikkagi ei kajastata," ütles Viisitamm.

Küsimusele, kas Viisitamm on enda parteis ka sellist rahastamist pealt näinud, vastas Pärnu eksmeer, et "vastasel juhul ei saaks ta ju asjast rääkidagi".

Olete ka ise musta raha siis erakonnale toonud? "Ma ei tahaks enne valimisi siin hakata mingeid nimesid nimetama, aga...arvestades minu positsiooni toona...ütleme nii, et teisiti oli raske siis," ütles Viisitamm. Vihjate siis sellele, et olete ikkagi toonud musta raha erakonnale? "Ma vihjan sellele, millele ma vihjan," ütles Viisitamm.

Kunagi erakonna ladvikusse kuulunud Viisitamme sõnul on ta Tarmo Lausinguga aastate jooksul korduvalt kokku puutunud ning seni on Lausing talle põhimõttekindla mehena tundunud. Viisitamm viitas asjaolule, et erakonnas on juba teada-tuntud praktika seada põlu alla neid, kes panevad näiteks eetilised eesmärgid erakonna seatud ülesannetest kõrgemale ning ilmselt on Pärnu eksmeeri arvates ka Lausing selle tõttu erakonnas pettunud.

Mart Viisitamm liitus erakonnaga 19. jaanuaril 1999. Aastal 2000 valiti Viisitamm Keskerakonna noortekogu ja erakonna Haabersti osakonna abiesimeheks. Noortekogus kujunes tema põhitööks liikumise välissuhete korraldamine ja esindamine välisriikides.

Aastal 2002 nimetati Mart Viisitamm Keskerakonna noortekogu välissekretäriks ja volikogu esimeheks. Samuti oli ta erakonna aukohtu liige. Sama aasta algusest septembrini töötas ta Tallinna Kristiine Linnaosa Valitsuse avalike suhete nõunikuna ning nimetati septembris 2002 Keskerakonna büroo juhatajaks.

Viisitamm oli kuni 2005. aastani Keskerakonna tegevsekretär ning 28. aprillist 1. novembrini 2005 oli Viisitamm Pärnu abilinnapea, seejärel kuni 19. novembrini 2009 töötas ta Pärnu linnapeana.