"Tuleks jah keelata, aga keha ja taip sellisel on juba täiskasvanuga samaväärne, samas elukogemus puudu ja vitsad saamata ning veendumus, et ma olen nüüd suur ja võin teha, mis tahan. Ainult loll loodab, et sellist saab käskude ja keeldudega pidada. Mind küll teismelisena ei saanud! Reaalsus on selline et 14-aastast sa enam käsu-keelu ja kaikaga ei kasvata, oma näitel: selles vanuses ma võtsin lihtsalt emalt malaka käest ja ütlesin, et kui veel minu vastu kätt tõstab, saab ise. Suhted paranesid 200%. Ainult kannatlikult seletades, et ära kiirusta selle asjaga, vali hoolega, kellega magad ja kummi tasku pistes saab suuremat jama ära hoida," kirjutab üks lugeja.

"Seda ei saa keelata, sellepärast et 14-aastane on füüsiliselt valmis ja sageli ka hakkamas. Vaimne pool ei saa keha tahtmistele sageli mitte kuidagi vastu, sest nii noorel inimesel on see osakond veel vähe arenenud. 14-aastane valetab end vabalt kas 16- või 18-aastaseks ja loota, et üks inimene enne voodi ronimist passi küsib, on küll nati naiivsevõitu. Kui eesmärk on noore ohutus, siis keelamisega seda küll ei saavuta. Ikka hariduse ja kergesti kättesaadavate kaitsevahenditega," on teine sarnasel seisukohal.

"Ja antud kaasus: kuidas majandada 14-18-aastase inimese seksuaalsust, kes füüsiliselt on küll täiskasvanu, kuid vaimselt siiski ei ole 100% oma elu eest vastutav, on see hall ala, mis võib-olla vajab vähest reguleerimist, näiteks vanusevahe piirangut, aga keelan-käsen poon ja lasen enam ei tööta, sest ka teismelisel on oma tahe, ja selle tahte saamiseks võime valetada nii et maa mustab," lisab esimene.

"14-aastane on sooliselt funktsionaalne ja aktiivselt ise huvitatud. Seadus võib öelda mida tahes, lastakse ikka nigu jänkud ja kaitsevahendite osas hakataks peetima ning teismeliste rasedate arv tõuseks. Ehk tegu oleks seadusega, mida nii või naa ei täidetaks ja millest oleks rohkem kahju kui kasu. See on omaette küsimus, et kas täiskasvanud inimene peaks 14-aastasega aelema, sest vanema inimese elukogemuse tõttu on asjal ärakasutamise maik juures. Maksimaalselt võiks kehtida mingi vanusevahe piirang, näiteks 5 aastat vms - kui üle selle, siis peab alaealise vanemate nõusolek olema, kui pole, saab alaealise vanem asja kohtusse anda ja nii kuni täisealiseks saamiseni," toetab ka kolmas lugeja vanusevahe piirangu mõtet.

"Need, kes arvavad, et kui ollakse mõlemad alla 18, et siis võib, aga täisealisega ei või, mis siis välja tuleb, et enne seksiti mitu aastat, kuid peale ühe osapoole 18-aastaseks saamist tuleb paus või?" küsib seepeale neljas.

"Ei pea! 14 aastat on just paras aeg hakata seksiga tõsiselt tegelema. Ütleks isegi, et see on viimane piir selles valdkonnas professionaalsuse saavutamiseks. Meil pole mõtet hakata aretama voorusevöösid ja inkvisitsiooni seksihuvilistele, eriti tingimustes, kus rahvaarv on vähenenud ja vähenemas katkujärgsele tasemele," kuulutab üks kommenteerija.

"Olen ise üle 30 ja mäletan hästi, kui vana oli minu esimene tüdruk. Ei rohkem ega vähem kui 20 (tal oli see päev sünna) ja mina olin 14. Ja tegin ma seda teadlikult ning mingit ärakasutamist polnud ja kui oligi, siis oli see mõlemapoolne. Pealegi olime kained. Arvan, et pole vaja midagi muuta. Vanasti lõpetasime 8. klassi 14-15-aastaselt ja lahkusime kutsekatesse või tehnikumidesse üle Eesti laiali. Saime ilusti hakkama. Mille poolest see seks siis nii eriline on?" küsib lugeja.