Poeomanike sõnul on ehted ja mobiiltelefonid minema viidud, kassad rahast tühjendatud ja restoranidest kadunud alkohol, vahendab Sky News.

Poepidajad usuvad, et süüdi on sõdurid, kes saadeti kompleksi kaitsma, kuigi nad tunnistavad, et neil ei ole selle kohta tõendeid.

Üks pealtnägija ütles Associated Pressile, et nägi kuidas Kenya sõdur võttis surnud mehe taskust sigarette.

Omanikud veetsid esmaspäeva kaupade ja muu väärtusliku minema viimisega poodidest ja restoranidest, et vältida edaspidiseid vargusi.

Varsti pärast rünnaku algust 21. septembril eraldasid võimud kaubanduskeskuse, lubades läbi vaid julgeolekujõudude liikmeid ja valitsusasutuste personali.

Ühe poeomaniku sõnul varastati segaduses maha jäänud kottidest raha ja mobiiltelefonid. Teise korruse raamatupoe töötajad leidsid naastes, et kassad on lahti murtud ja sularaha kadunud. Varastatud olid ka poe sülearvutid, ühtki raamatut ei oldud aga puudutatud.

See on juba teine kord kahe kuu jooksul, kui Kenya julgeolekujõude süüdistatakse röövimises hädaolukorras. Rüüstamisest teatati ka suure tulekahju ajal Nairobi peamises lennujaamas augustis.

Tunnistades Westgate'i vargusi, lubas Kenya siseminister Joseph Ole Lenku: „Neile, kes rüüstamise eest vastutavad, esitatakse süüdistus.“

Rünnaku korraldamise eest on praegu vahi all üheksa kahtlusalust. Kenya politsei uurib USA, Iisraeli ja Euroopa ekspertide abiga endiselt rängalt kahjustada saanud kaubanduskeskust.

Punase Risti teatel on 39 inimest endiselt kadunud, kuigi valitsus väidab, et kõik on leitud.