Toporovile oleks võinud Suurbritannia 1968. aastast pärineva tulirelvade seaduse järgi mõista minimaalselt viieaastase vanglakaristuse, kuid Bristoli kohus otsustas esmaspäeval, et 31-aastane Toporov ei teadnud, et tema tegevus oli ebaseaduslik. Kohtunik Timothy Grice rahuldus 18-kuuse vanglakaristusega tingimisi kaheaastase katseajaga, vahendab ajalehe Bristol Post veebiväljaanne.

Nimetades kuritegu naiivseks eksimuseks, ütles Grice: „Ma olen absoluutselt veendunud, et härra Toporov on mees, kellel on kõik kavatsused elada seadusekuulekat, konstruktiivset ja produktiivset elu.“

Toporov saabus Ühendkuningriiki kaheksa aastat tagasi, et jätkata oma karjääri ja õppida peakokaks. Kõrvalärina hakkas ta aga Ida-Euroopast relvaimitatsioone importima ja püüdis neid vaheltkasuga maha müüa.

Toporovil õnnestus maha müüa kaks relvaimitatsiooni, enne kui politsei eelmisel suvel tema tegevuse peatas.

Advokaat Robin Shellard väitis kohtus aga edukalt, et juhtumi puhul oli piisavalt erandlikke asjaolusid, mille tõttu loobus Grice ettenähtud miinimumist ehk viieaastasest vanglakaristusest.

Shellardi sõnul on arvukalt viiteid ja tunnistusi, mis ta ka kohtunikule üle andis, mille järgi on tema klient selgesti väljenduv, intelligentne, töökas ja aus.

Grice võttis arvesse Toporovi varasemat eeskujulikku iseloomu, enese süüdi tunnistamist, kuritegelike kavatsuste puudumist ning seda, et ta tegi märkimisväärseid jõupingutusi, et teha kindlaks, kas see, mida ta tegi, oli seaduslik.