"Osalesin mitu korda rünnakrühmades, milles oli 50-60 mootorratast, igal kaks inimest. Tagaistuja hoidis käes Kreeka lippu ja peksis kõiki pakistanlasi, keda nägi," ütles üks Kuldse Koidiku endine liige kohtus, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Kreeka ülemkohtu kohtu-uurija Haralambos Vourliotise sõnul on Kuldne Koidik üles ehitatud "rangelt hierarhilisena, partei juht on Hitleri põhimõtteid eeskujuks võttes kõikvõimas isik".

Valitsuse raporti kohaselt alustas erakond rünnakuid 1987. aastal, võttes algul sihikule vaid sisserändajad ning pöördudes hiljem ka kreeklaste vastu. Raporti kohaselt said parteiliikmed poolsõjalise ettevalmistuse ning on väidetavalt süüdi kümnetes kriminaalkuritegudes, teiste seas tapmistes ja tapmiskatsetes.

Kuldse Koidiku üle algatati uurimine seoses vasakpoolse hiphopmuusiku tapmisega 18. septembril. Nädalavahetusel vahistati partei juhtkond, keda süüdistatakse kuritegelikku organisatsiooni kuulumises.

Kreeka valitsus esitas esmaspäeval parlamendile eelnõu, millega plaanitakse peatada paremäärmusliku Kuldse Koidiku riiklik rahastamine. Eelnõu kohaselt peatab riik erakonna rahastamise, kui selle juhtliikmete või parlamendisaadikute vastu on algatatud kriminaalasi.