Kosmosenäituse eesmärgiks on demonstreerida Euroopa satelliiditehnoloogia rakendusi äris ja igapäevaelus – ehk seda, kuidas kosmoseuuringud mõjutavad meie igapäevaelu ja millist kasu võivad kosmoseuuringutest saada ettevõtjad.

EASi kosmosebüroo juhi Madis Võõrase sõnul saavad igas vanuses külastajad näha, puudutada ning kogeda suurt valikut uudseid tehnoloogiaid ja teenuseid, mida kosmos neile pakub.

"Ainulaadsete interaktiivsete, harivate ja meelelahutuslike eksponaatide abil tõstab näitus esile mitmed hüved, mille on loonud investeerimine kosmosesse," ütles Võõras.

Kosmosenäitus avatakse rööbiti ettevõtluspäevaga, mis annab võimaluse rõhutada satelliittehnoloogia kasulikkust ettevõtjatele, põllumeestele ja paljudele teistele professionaalidele. Samas on ettevõtjatel võimalus ka ise uusi rakendusideid välja pakkuda.

"Kosmosetehnoloogiatel põhineb üle 30 000 rakenduse, mis aitavad optimeerida transporti, suurendada põllumajanduse ja kalanduse tootlikkust, kaitsta keskkonda ja parandada julgeolekut,“ mainis Võõras

Sissepääs Euroopa rändavale kosmosenäitusele on tasuta ja eksponaatide kohta jagatakse teavet mitmes keeles.

Esmakordselt Eestis ülespandav näitus on seni suure menuga külastanud 15 Euroopa linna. Ekspositsioon saabub Eestisse Tallinna linna kutsel. Koostööpartneriteks on Tallinna Ettevõtlusamet, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Tallinna Tehnikaülikool.