Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimehe Rannar Vassiljevi sõnul on komisjoni esimees Sven Sester määranud eelarve üle arutamiseks esimese kohtumise ligi kahe nädala pärast ehk 7. oktoobrile. Seda, et miks niivõrd tähtsa seaduseelnõu, nagu seda on eelarve arutelu, ei võiks toimuda juba näiteks järgmisel nädalal, Vassiljev põhjendada ei osanud.

"Esimees on see, kes määrab istungite toimumise ajad, seda tuleks temalt küsida," ütles Vassiljev Delfile. Saadik lisas, et tema teada on Sester kuskil välismaal, kuid mida tegemas ja kus täpsemalt, seda ta ei teadvat.

Slovakkias bridžiturniiril viibiva Sesteri sõnul kirjutas ta Eesti esindamiseks Euroopa meistrivõistlustel riigikogu juhatusele avalduse ja palus oma töötasu maksmine selleks perioodiks peatada.

Rääkides aga riigieelarve eelnõu kava üleandmisest, leidis Sester, et peaministri poolt eelarve riigikogule üleandmise konkreetne päev kui fakt, ei oma eelarve menetluses hilisemat tähtsust ning tegemist on sisuliselt seadusest tuleneva formaalsusega.

"Lähtudes sellest olen komisjoni esimehena alustanud juba läbirääkimisi nii rahandusministri kui ka valdkonnaministrite ärakuulamiseks rahanduskomisjonis. Kõige esmaselt tahame ära kuulata rahandusministri. Nii olemegi tänaseks juba kokku leppinud, et ta tuleb komisjoni ette 07.10. Sellele järgnevad päevad ja nädalad hakkab komisjon kohtuma valdkonnaministritega. Arvestades info mahtu eelarvemenetlemisel, võivad valdkonnaministritega kokkusaamised kanduda lisaks oktoobrile ka novembrisse ning kindlasti tahame kõigi ministritega kokku saada enne eelnõu 2. lugemist," põhjendas Sester Delfile komisjoni istungite alustamist 7.oktoobrist.

Sester lisas, et tema äraoleku ajal oli komisjonis vaid üks istung, kus anti arvamus Euroopa liidu asjade komisjonile seoses Eesti seisukohtadega nõukogu direktiivile, millega muudetakse kohustusliku automaatse teabevahetusega maksustamise valdkonda. Komisjon toetas seda seisukohta. 

Riigikogu pressitalituse teatel on Sester tõepoolest palunud isiklikel põhjustel peatada endale töötasu maksmise nelja päeva eest perioodil 23.-26. september ning riigikogu juhatus on selle avalduse ka kinnitanud.

23.- 26. septembril toimusid Slovakkias 6. bridži Euroopa meistrivõistlused väikeriikidele. Osa võtsid Läti, Leedu, Eesti, Valgevene, Bosnia ja Hertsegoviina, Küpros, Tšehhi, Luksemburg, Monaco, Slovenia, Ukraina ja Slovakia.

Eesti meeskond koosseisus Sven Sester, Vassili Levenko, Leo Luks, Lauri Naber, Maksim Karpov ja Tiit Laanemäe võitsid muuhulgas Euroopa väikeriikide meistrivõistlustel hõbemedali.

Sester on Eesti turniiribridžiliidu president ning ta on tulnud aastatel 2005 ja 2011 Eesti meistriks bridžis.