Langi sõnul teeb teda murelikuks see, et kui kellelgi on mingi projekt, siis arvatakse kohe a priori, et riik peaks selle kinni maksma. "Igal inimesel on põhiseaduslik õigus toetust taotleda, aga tal puudub õigus seda kindlasti saada," rääkis Lang tänasel valitsuse pressikonverentsil. 

Kultuuriministri väitel menetletakse projektitaotlusi läbipaistvas korras ja eksperdid siis ise otsustavad, kes saab toetust ja kes mitte. Seega taunis Lang inimesi, kes peale eitava vastuse saamist teevad avalikult laimavaid tegusid. 

Lisaks väitis Lang, et tõele ei vasta ka advokaatide Allar Jõksi ja Carri Ginter süüdistused, nagu oleks poliitikud oma "rasvased näpud" Talviku projekti taha ajanud. Minister tõi välja, et KÜSKi nõukogus on vaid kaks poliitikut, Rainer Vakra (demokraadid) ning Paul-Eerik Rummo (Reformierakond), kes aga kumbi hääletasid erinevalt. Seega ei ole ministri arvates väide, nagu tegemist oleks poliitikute otsusega, põhjendatud.

Minister lisas, et Eestis ei ole olemas tsensuuri ning kõik inimesed on enda ideede levitamises vabad.

Filmitegija Artur Talvik oli hiljuti nördinud SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) peale, kuna too otsustas mitte toetada tema dokumentaalfilmi kodanikuaktivistidest, tuues põhjenduseks lähenevad valimised.

TÜSKi juhataja Agu Laius (IRL) kinnitas aga, et Talviku juhtum pole midagi erakordset, kuna sihtkapital on alati jälginud, et neile ei oleks võimalik ette heita seost valimistega.