Anvelt oli ise pilti juba sotsiaalmeedias ringlemas näinud. Ta ütles Delfile, et pidas samal istungil ka kõnet ja esitas küsimusi. Seda kinnitab ka istungi stenogramm. "See on lihtsalt väljavõetud jupp kaadrist, väljendasin sel hetkel võib-olla oma emotsioone selliselt, kuna kohati oli häbi kuulata, mida Ken-Marti Vaher rääkis," nentis ta.

Istung puudutas arupärimist narkovastase võitluse läbiviimise kohta ja Facebookis on levimas humoorikas ekraanitõmmis "uinuva" Anvelti ning kirjaga "Anvelt võitleb uimastite vastu".

Hiljem saatis Anvelt erakonna pressiesindaja kaudu meediale kirja, milles väitis järgnevat:

„Võtsin esmaspäeval riigikogu täiskogus enda koostatud arupärimise juures sõna kokku kolmel korral. Peale istungi rakendamist juhataja poolt juhatasin sisse arupärimise, kell 15:31 küsisin oma kohal istudes ministrilt küsimuse. Samuti olen kaadris kell 15:52, kus on näha, et istun iPad käes ja kirjutan. Veel olen kaadris kell 15:59, kus on näha, et kuulan keskendunult ettekannet. Kell 16:08 läksin koos IPadiga pulti ja pidasin kõne oma seisukohtadest ministri etteastele.

Meedias levivas stoppkaadrilt riigikogu täiskogu istungilt kell 15:55 on näha mind istumas avatud iPad laual. Kõik iPadi kasutajad teavad, et üldjuhul loetud sekunditega iPad lukustub ja ekraan läheb mustaks. Antud pildilt on näha, et iPadi ekraan helendab. Minu iPad on lukustuma seatud 30 sekundi peale. Lükkan kategooriliselt ümber väite, et magasin riigikogu arupärimise ajal.“

„Valimisvõitlust ei tohi lasta palagani tasemele. Tuleb tegeleda sisuliste asjadega. Mul on kahju, et narkovastases võitluse möödalaskmisi üritatakse varjata liivakastimängudega.“