"Tolokonnikova paigutati nõndanimetatud turvaruumi. See pole trahviisolaator," selgitas ameti esindaja Interfaxile BNS-i vahendusel.

Tema sõnutsi asub süüdimõistetu igati mugavas üksikkambris, seal olevat ruumi tervelt seitse ruutmeetrit, koht magamiseks, külmik ja sanitaarsõlm. Samuti saab 23-aastane Tolokonnikova tema sõnul kasutada oma toiduaineid ja raamatuid ning võtta piiramatul hulgal telefonikõnesid.

Tolokonnikova isoleerimist teistest vangidest põhjendati tema enese väitega, et tema elu on paranduskoloonias ohus.

Tolokonnikova kuulutas esmaspäeval meediasse jõudnud kirjas välja näljastreigi, öeldes, et teda tahetakse tööga ära tappa.

"Ma alustan näljastreiki. See on äärmuslik meetod, kuid ma olen veendunud, et see on minu jaoks ainuvõimalik väljapääs. Koloonia administratsioon keeldub mind kuulamast," ütleb Tolokonnikova oma kirjas, mille edastas Interfaxile süüdimõistetu abikaasa Pjotr Verzilov.

Tolokonnikova sõnul sunnitakse koloonias vange töötama 16 tundi ööpäevas. "Minu brigaad töötab õmblustsehhis 16-17 tundi päevas, kella poole kaheksast hommikul poole üheni öösel. Magada saab heal juhul neli tundi. Puhkepäevi saab kord poolteise kuu järel. Peaaegu kõik pühapäevad on tööpäevad. Süüdimõistetud kirjutavad alla avaldustele, nagu nad tahaks ise pühapäeval tööd teha. Tegelikult on asi vabatahtlikkusest kaugel," selgitas kaheks aastaks vangi mõistetud naine.

Tööorjusele vastu hakkajad saavad tema sõnul kaasvangide käest armutult peksa.

Tolokonnikova sõnul on ta koloonia juhtkonna kohta hulgaliselt kaebusi esitanud ning kuulis Mordva kinnipidamisasutuste valitsuse aseülema Kuprijanovi suust ähvardust: "Sinu vaevad saavad varsti läbi, sest teises ilmas pole vaeva."

Parandusasutusest, kus Tolokonnikova karistust kannab, öeldi aga Interfaxile, et naine sõi esmaspäeval hommikust ja läks tööle nagu igal teisel hommikul.

Pussy Rioti liikmed Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš esitasid 2012. aasta märtsis Moskva Lunastaja Kristuse kirikus president Vladimir Putinit kritiseerinud laulu. Nad mõisteti eelmise aasta augustis rahvusvahelist tähelepanu äratanud kohtuasjas süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning neile määrati karistuseks kaheaastane vabadusekaotus. Samutsevitš vabastati hiljem apellatsiooni alusel.