"Andsime hoones viibivatele mudžaheedidele loa surve korral pantvangide vastu samme astuda," ütles al-Shababi esindaja Ali Mohamud Rage islamistlikul võrgulehel AFP ja BNS-i vahendusel. "Kutsume pealetungivaid kristlasi halastama vangidele, kes kannatavad mudžaheedide vastu jõu kasutamise korral kõige rohkem."

Al-Qaida terrorivõrgustikuga seotud al-Shabab teatas, et on ostukeskuses viibivate võitlejatega ühenduses, ning lisas, et nende jõud võitlevad nii Kenya kui ka Iisraeli sõduritega. Rühmitus pole teatanud, kui palju pantvange ostukeskuses hoitakse.

Esmaspäeva hommikul oli osaliselt Iisraeli omanikele kuuluva ostukeskuse juures veerand tunni jooksul tulevahetus, kuulda oli kolme plahvatust.

Somaalia äärmuslaste organisatsiooni al-Shabab 10-15 võitlejat tungisid neljakorruselisse ostukeskusesse laupäeval, kasutades granaate ja avades inimeste pihta tule.

Ametlikel andmetel on terrorirünnakus saanud surma vähemalt 68 ja vigastada 200 inimest, nende seas Briti, Prantsuse, Kanada, Hiina, India, Lõuna-Korea, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Hollandi, USA, Austraalia, Uus-Meremaa ja Ghana kodanikke.