Viimaste andmete kohaselt on Usagi kogunud enda tuulte kiiruseks 165 kilomeetrit tunnis ning liikunud Pearl Riveri deltasse, vahendab AFP.

Meteoroloogide arvates selle aasta maailma kõige võimsam torm on hetkel võtnud Filipiinidel kahe inimese elu ning laastanud ka Taiwani piirkonda. Tormile on antud number 8 hoiatus ning võimud on teatanud, et tormi kohale jõudes halvab see sisuliselt tervet linna, lülitades osades kohtades välja elektri, halvates transporti ning põhjustades üleujutusi ning ulatuslikke kahjusid.

Taifuun Usagit (jaapani keeles "jänes") peetakse 30 aasta üheks suurimaks tormiks, vahendas ajaleht The Independent. Näiteks arvatakse, et tormi tõttu sajab mõne päevaga maha kolm korda samapalju vett, kui seda tuleb kolme aasta jooksul Londonis. Lisaks on tormituulte kiiruseks juba mõned päevad tagasi mõõdetud üle 160 miili tunnis. Tormi poolt põhjustatud lained küündivad aga 15 meetri kõrgusteks. Viimati arvatakse sellist tormi olevat nähtud 1984. aastal.

Eestlane Hongkongis, kirjuta meile sellest, milline on sealne olukorda ning kas taifuuni saabumine ka sinu elu mõjutab? Lisaks on teretulnud ka igasugune pildi-ja videomaterjal. Lood palume saata meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasutada meie vihjekasti esilehel.