Isiklikult ei ole tänase päeva jooksul õues käinud, kuid juba eile oli toidupoes tavapärasest rohkem inimesi, kes tõenäoliselt tormiks valmistudes endale vajalikku kokku ostsid. Võimud väljastasid juba eile õhtul esimese taseme hoiatuse, mida täna varahommikul tõsteti.

Kõrgema taseme signaal antakse tõenäoliselt täna õhtul, vahetult enne tormi kohale jõudmist. Praeguseks on ära jäetud või edasi lükatud sajad saabuvad või väljuvad lennureisid, samuti on kohati seiskunud praamiliiklus ning mitmed avalikud üritused ära jäetud.

Kõrgema hoiatussignaali jõustumine tähendab praktiliselt seda, et kogu tegevus linnas seiskub – ühistransport, teenindusasutused, ärikeskused jne. on suletud. Üliõpilaste seisukohast tähendab see samuti loengute ärajäämist, millesse nii mõnigi tuttav pigem positiivselt suhtub ja seega tormi isegi ootab. Ise viibin siin teist aastat. Kuigi väiksemaid tormihoiatusi on ette tulnud varemgi, on need pigem alati enne HK jõudmist vaibunud ja tugeva vihmana kohale jõudnud.

Kuna aga seekord on üsna reaalne, et Usagi siia tormina saabub, siis väike ootusärevus on tõepoolest sees, kuna pole isiklikult midagi taolist varem kogenud. Loodetavasti aga lõppeb kõik linna jaoks hästi!

Mikk Raud

Õpilane University of Hong Kong'is.