Kõutsi sõnul valitseb tänavail hetkel siiski üsna rahulik meeleolu, ühistransport ja turuhooned töötavad  ja inimesed tegelevad tavapäraste pühapäevaste toimetustega. "Küll aga on aknast välja piiludes näha, et ilm muutub järjest tormisemaks, tuul tõuseb ja sajuhood tugevnevad," kirjeldas Kõuts.

Tema sõnul jälgivad kohalikud lähenevat Usagit hoopis suurema tähelepanuga kui tavaliselt, ehkki mingit paanikat märgata ei ole. Ära on jäänud üle 400 lennu ja ilmajaam on hetkel tugeva tuule välja kuulutanud. Kõutsi hinnangul on tõenäoline, et õhtuks kuulutatakse välja T8 signaal ehk linna seisak, mis tähendab, et inimesed ei ole kohustatud tööle ja kooli minema, kodust lahkumine on mittesoovitatav ja seiskuvad ka aktsiaturud. "Nende kahe aasta jooksul, mis ma Hongkongi Ülikoolis õppinud olen, ei ole ükski torm nii suurt ärevust tekitanud, kui Usagi," ütles Kõuts ja lisas, et T8 signaali on selle aja jooksul välja antud korra või kaks, kuid see on vähe aega kehtinud. 

Kõuts ise tormi ees hirmu ei tunne. "Pigem tekitab minus elevust küsimus, kas esmaspäev toob tööinimestele ja tudengitele mõnevõrra pikema nädalavahetuse või ei," ütles ta.

Taifuun Usagi jõudis täna Hongkongi ja Hiina lõunaranniku lähedale. Üheks aastakümnete suurimaks taifuuniks peetava Usagi tõttu on juba praegu evakueeritud kümneid tuhandeid inimesi ning rannikualadel on võetud kasutusele mitmed meetmed võimalike purustuste leevendamiseks.

Taifuun Usagit (jaapani keeles "jänes") peetakse 30 aasta üheks suurimaks tormiks, vahendas ajaleht The Independent. Näiteks arvatakse, et tormi tõttu sajab mõne päevaga maha kolm korda samapalju vett, kui seda tuleb kolme aasta jooksul Londonis. Lisaks on tormituulte kiiruseks juba mõned päevad tagasi mõõdetud üle 160 miili tunnis. Tormi poolt põhjustatud lained küündivad aga 15 meetri kõrgusteks. Viimati arvatakse sellist tormi olevat nähtud 1984. aastal.